Close

Strona 32 z 40 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 393

Wątek: Pentax K-5

Domyślnie

I chwała moderatorom tego forum za to że można tu normalnie rozmawiać także o systemach innych niż "jedynie słuszny", że można normalnie zauważyć niektóre fajne rzeczy u innych bo każdy system coś ciekawego oferuje i jedna puszka nawet gdyby była rewelacją na tle konkurencji to jeszcze rewolucji w rynku nie robi.
    Chwała moderatorom za to że nie ścigają i nie ma nagonki na posty gdy np ktoś zauważy świetne puszki u pentaxa czy swietne Lki u canona, że nie ma takiej jawnej wrogości do "innowierców" jak na forum canona, że wyciszają zawczasu ogniska zadym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiozboj Zobacz posta
    jak na forum canona,
    bez przesady...

http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    I mam koniecznie pokazać kilka miejsc w dyskusjach n/t np nikona gdzie konkurencję traktuje się jak coś czego wstyd dotykać? Widziałeś dyskusję choćby o D7k do czasu nim fatman wklejał tam fotki?
    Ostatnio edytowane przez krzysiozboj ; 28-07-2011 o 09:20

Domyślnie

eee tam, sam tam dałem test porównawczy 5D do Nexa i nikt mnie nie exkomunikował za to....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelPrzez Zobacz posta
    Nie mam z dwóch body. Odwiedzałem kumpla a ten mi pokazał nową zabawkę. No i tak sobie sprawdzam i oczom nie wierzę. Nagrał mi na płytę jpg z puszki i obejrzałem to w domu i doznałem ciężkiego szoku niestety. Następnym razem wpadnę do niego sprawię ciężkie warunki wyłączając światło i zrobię to samo jednym i drugim korpusem. Obawiam się jednak, że wesoło nie będzie. No i ma iso 80 ten K5. Cały aparat robi bardzo dobre wrażenie. Więcej mógłbym napisać gdybym np zrobił nim jakiś reportaż w ciężkich warunkach. A tak to tylko jestem w szoku.
    Zawsze jak mam do czynienia z kims kto sie zachwyca Pentaxem nigdy nie udaje mi sie zobaczyc zdjec zawsze Ochy i Achy i sa Limited-y ale brak zdjec.Co do K-5 to mialem mozliwosc sprawdzenia go i moje spostrzerzenia sa takie ze body male ale nie da sie go zlapac cala reka tylko trzyma sie go kilkoma palcami co raczej nie jest komfortowe na dluzsza mete a jakosc zdjec(przyznaje ze z kitowym obiektywem)nie rzucila na kolana.
    Ogolnie ciekawia mnie inne systemy ale mam wrazenie ze Pentaxowcy to jakas grupa bardziej fanboy-ow ktorzy oskarzaja Recenzentow i wszystkich wkolo o sprzyjanie N badz C a tymczasem obawiam sie ze Pentax jako system nie ma az tyle do zaoferowania co C badz N systemy(choc przyznam sie ze podobaja mi sie nalesniki i sposob wykonania obiektywow na zasadzie Szklo-metal)
    Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

Domyślnie

Serio ? No to ja muszę podzielić się moimi spostrzeżeniami - ile razy gadałem z tymi co wychwalają N i C nie widziałem zbyt wielu dobrych/ciekawych zdjęć - taka ciekawostka co...?
    A swoją drogą to nie system tworzy zdjęcia tylko wyobraźnia a fanboyów spotkasz w każdym systemie. Z tego forum dla mnie jest może 10-15 osób które robią ciekawe zdjęcia - tylko czy to w jakis sposób określa "markę" systemu? Raczej nie - bo te 10-15 osób są wybrane bardzo subiektywnie. Natomiast wiem ze BARDZO wielu posiadaczy systemów Ci N z którymi rozmawiałem miało mierną wiedzę o systemie pentaxa a ich zdjęcie także nie powalały.
    Co do K5 - dla mnie wielkościowo jest o kilka długości przed D700 i gdybym miał kasę to zapewniam cię że miałbym także K-5 z kompletem limitedów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorro1212 Zobacz posta
    Co do K-5 to mialem mozliwosc sprawdzenia go i moje spostrzerzenia sa takie ze body male ale nie da sie go zlapac cala reka tylko trzyma sie go kilkoma palcami co raczej nie jest komfortowe na dluzsza mete
    Podpinasz gripa i masz wygodnie. Odpinasz gripa to masz maly i lekki aparat na wyjazdy. Do tego jeszcze nalesnik i nie musisz dzwigac kg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Serio ? No to ja muszę podzielić się moimi spostrzeżeniami - ile razy gadałem z tymi co wychwalają N i C nie widziałem zbyt wielu dobrych/ciekawych zdjęć - taka ciekawostka co...?
    A swoją drogą to nie system tworzy zdjęcia tylko wyobraźnia a fanboyów spotkasz w każdym systemie. Z tego forum dla mnie jest może 10-15 osób które robią ciekawe zdjęcia - tylko czy to w jakis sposób określa "markę" systemu? Raczej nie - bo te 10-15 osób są wybrane bardzo subiektywnie. Natomiast wiem ze BARDZO wielu posiadaczy systemów Ci N z którymi rozmawiałem miało mierną wiedzę o systemie pentaxa a ich zdjęcie także nie powalały.
    Co do K5 - dla mnie wielkościowo jest o kilka długości przed D700 i gdybym miał kasę to zapewniam cię że miałbym także K-5 z kompletem limitedów
    Oj sadze ze na forum jest znacznie wiecej niz 15 osob ktore maja fajne galerie co do wyobrazni w fotografi to zgadzam sie w 100% bowiem widzialem fajne zdjecia robione tanimi szklami i aparatami staruszkami (roznych systemow).
    Osobiscie tez chcialbym zeby NIkon wypuszczal mniejsze aparaty ale musze powiedziec ze aparaty Nikona swietnie leza w dloni i moze to nie jest zle ze strony Nikona(ale mogliby je wyszczuplic co moze sie stanie w przyszlosci).
    Niestety w porownaniu K-5 z D700 jest maly szkopul a mianowicie D700 jest konstukcja z 2008(a w zasadzie z 2007 bowiem jest to zubozona wersja D3)co obecnie jest przepascia.
    NIe lubie twierdzen ze system X jest najlepszy a inne sa BE ale sadze ze na dzien dzisiejszy Nikon jako system nie ma slabych stron a wiec mamy korpusy z najwyzszej polki wsparte szerokim wyborem doskonalej optyki a wszystko w rozsadnych cenach(kwestia dyskusyjna dla niektorych) i w miare latwo dostepne.Tego niestety nie widze u konkurencji(moze C).
    Naprawde nie chce toczyc wojny systemowej bowiem sam lubie podpatrzec/sprawdzic co posiadaja konkurenci ale jak widze ochy i achy od pentaxowcow to mam wrazenie ze zyja na innej planecie(nie neguje ze K-5 jest B.dobrym aparatem)

Cytat Zamieszczone przez graber Zobacz posta
    Podpinasz gripa i masz wygodnie. Odpinasz gripa to masz maly i lekki aparat na wyjazdy. Do tego jeszcze nalesnik i nie musisz dzwigac kg
    Rzeczywiscie zapomnialem o istnieniu gripow w Pentaxie
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 15-08-2011 o 15:55
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

Domyślnie

No może 20-ścia - zwracam uwagę na sformułowanie "...dla mnie..." - co jest szalenie istotne. Dla Ciebie może to być i 200 osób Różnice leżą w nas samych i nie ma co tutaj dywagować co jest prawdziwsze 10 czy 100

Domyślnie

JaK DLA MNIE problemem w pentaxie jest GO a wiec brak z jednej strony aparatow pelnoklatkowych a z drugiej brak jasnych szkiel bowiem wieszosc przyzwoitch szkiel to przeslony 2.8,2.4 a te typowo jasne pentaxy to 1.9,1.8 i 1.7 z tego spora czesc z nich nie prezentuje sie dobrze ponizej 2.8 i fajnie byloby gdyby Pentax byl w stanie zrobic aparat FF w obudowie przypominajacej K-5

Strona 32 z 40 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów