Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Funkcja Pivot.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Funkcja Pivot.

Jak właczyć funkcję Pivot w Nec P221 pracując w programie Capture NX2 lub innym?
    Czy jest taka możliwość? Może jest potrzebne dodatkowe oprogramowanie?

Oszczędny w słowach Awatar maniek
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Dołączam się do pytania dotyczącego P221W. Czy można wymusić auto rotacje obrazu po zmianie pozycji ekranu ?

Pozdrawiam
    maniek

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Co prawda Neca raz w życiu widziałem na oczy, ale kwestia jest taka sama: pivota załatwia karta graficzna, a nie konkretny soft (a przynajmniej nie CNX2). Rotacją obrazu steruje się z poziomu sterowników (XP) lub samego systemu (7, Vista?).

Do autorotacji potrzebny jest czujnik w monitorze, pytanie, czy ten Nec go ma.*

* Po kiego grzyba czujnik, jak w Windows 7 to jest do zrobienia w 3 sekundy? PPM na pulpicie > Rozdzielczość ekranu > orientacja: pionowa/pozioma > OK.

Domyślnie

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy P221W ma czujnik. W końcu to od niego zależy jak "ułożyć" pulpit. Ale jak już wspomniałeś Windows 7 (ja mam Vistę) załatwia ten problem. Sprawdzałem i Vista też ma taki sterownik co Siódemka.
    Zobaczę co z tym czujnikiem. Jeśli nie ma, to pozostaje ręczne sterowanie.
    Dziękuję za informacje.
    Pozdrawiam
    M.

Domyślnie

Karta graficzna załatwia taka sprawę, jeśli nie ma czujnika orientacji w monitorze.
    Potem należy sobie ustalić skrót klawiszowy odpowiedzialny za obrót ekranu i gdy jedną ręką obraca się ekran, drugą naciska klawisz i już po kłopocie.
    Sebastian

Uprawnienia umieszczania postów