Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie Portrety amatora

Witam użytkowników forum!
    Od nie dawna jestem posiadaczką nikonowskiej lustrzanki. Załączam 3 zdjęcia - mojego męża i chrześniaka, licząc na komentarze. co sądzicie? co jest źle? co zmienić?

Pozdrawiam!

Domyślnie

Pamiętaj o numerowaniu zdjęć podczas zamieszczania

1. Przeszkadza przepał na szyi - przepuściłbym światło przez dyfuzor(blende)
    2. moim zdaniem troszeczke za ciasny kadr
    3. Nie wiem jak inni ale mi się podoba najbardziej z tych trzech
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

AdamoN dzięki za komentarz, na pewno wezmę go pod uwagę.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Znajdzie się jeszcze ktoś chętny na skomentowanie zdjęć. Będę wdzięczna za każdą opinię

Domyślnie

1. Brzydkie, zbyt ostre światło, model mruży oczy, w takim słońcu robisz zdjęcie modela tak aby miał słońce za plecami i doświetlasz blendą, lub też robisz to zdjęcie w cieniu po prostu, ale też doświetlasz.

2. Tutaj już jest zdecydowanie lepiej, światło jest rozproszone, co idealnie nadaje się do portretów.

3. To jest najlepsze, fajne miłe światło, bez przepalenia, niezły kadr.

Rady na przyszłość, popracuj nad kadrowaniem, nad doborem atrakcyjnego tła, jest taka zasada, jak masz coś fajnego na dalszym planie, robisz portret w poziomie i uchwycasz te elementy, jeżeli dalszy plan jest jednolity, np, łaka, albo ściana, albo park, rób zdjęcia w pionie.
    Moja prywatna strona: http://shox.pl

Uprawnienia umieszczania postów