Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: CNX2 i..?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie CNX2 i..?

Ostatnio przesiadłem się z LR3 na CNX2 i.. w sumie cholernie brakuje mi możliwości podglądu zdjęcia w formacie większym niż miniaturka. W Cnx2 takiej opcji nie ma (chyba, że się mylę) i stąd moje pytanie: czego używacie do katalogowania/wybierania/oznaczania zdjęć?
    Sb900

Domyślnie

Witam,

ViewNX stanowi niezłe uzupełnienie CNX2 właśnie do wybierania / oznaczania zdjęć. Z tym, że ja nieraz po prostu wybieram i taguję fotki bezpośrednio w CNX2, zwiększając wielkość miniaturek tym suwakiem u góry przeglądarki. Przy pracy na 2 monitorach ta metoda u mnie się sprawdza.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Czy Wam również Capture NX2 nie czyta tagowania z View NX2 (kolory i gwiazdki)????

Pozdr
    eles
    [F100] [D3]

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie moglem się nigdy przekonać do ViewNX.. może najwyższa pora..
    a jakieś inne opcje?

QuadMan jak dla mnie nawet jeżeli ustawie max wielkość miniaturek to i tak są za małe..
    Sb900

Domyślnie

czy chodzi ci o coś takiego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pacyf Zobacz posta
    Czy Wam również Capture NX2 nie czyta tagowania z View NX2 (kolory i gwiazdki)????

Pozdr
    eles
    mi czyta....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pacyf Zobacz posta
    Nie czyta, kiedy po oznaczeniu kolorami lub gwiazdkami, dodasz opis zdjec. Ewidentny blad nowego ViewNXa -- bo wczesniej sie z tym nie spotkalem.
    Tzn. inaczej -- etykiety i gwiazdki znikaja, kiedy dodasz opisy zdjec.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 16-09-2010 o 08:06
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

crisder niezłe ;] teraz powiedz jak to sie robi i czy da się jeszcze większe?
    Sb900

Domyślnie

W ViewNX w dodatku są całkiem spore możliwości suwakowania, ostatnio dodano nawet możliwość kadrowania i prostowania - panel z suwakami obecnie wysuwa się z prawej strony, zarówno w trybie widoku miniatur, jak i przy podglądzie w większym rozmiarze.
    Nadal jednak ViewNX nie potrafi skonwertować RAWa obrobionego już w CNX.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów