Szukaj
1 i 2 byłaby dla mnie super, gdyby nie ten odcień na górze, po prostu nie podoba mi się ten kolor w tej kompozycji kolorystycznej
KOlor nieba do poprawy, zdjecia za duże, kadrowo moze sie podobać o ile to jeszcze raz obrobić i przygotować.
Z całego setu trafia do mnie tylko jedynka - jest niezła kadrowo (choć z 1,5 cm dołu bym przyciął) i dobra kompozycyjnie - przyjemny, prosty minimal.
Reszta fotografii zrobiona jest, moim zdaniem, ze zbyt niskiej perspektywy, co dowodzi, że w tego typu krajobrazie taki zabieg raczej słabo się sprawdza. Chodzi mi o to, że las i morze, które przy odrobinę "wyższym" kadrowaniu urozmaicałyby kompozycję i tworzyły głębię obrazu, tutaj zlewają się z porośniętą wydmą i sprawiają, że zdjęcia wydają się nazbyt płaskie. W przypadku zdjęcia nr 5 na niekorzyść działa dodatkowo fakt, że pierwszoplanowe trawy znalazły się poza głębią ostrości.
Jeśli chodzi zaś o samą obróbkę to: niebo jest całkiem przyzwoicie i bez przesady "wyciągnięte", a i spód całkiem wyrazisty, toteż mogłoby się to wszystko prezentować całkiem przyjemnie i naturalnie. Mogłoby, gdybyś nie wprowadził tego dziwnego, fioletowego zabarwienia (widocznego szczególnie w górnych częściach każdego z kadrów). Mam przy tym wrażenie że w ogóle coś z balansem bieli jest nie w porządku, ale głowy nie daję bo przy laptopie siedzę.
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Nie wiem, co jest z tym niebem, jednak kolor ten powstaje po założeniu szarej połówki lub polara. Na NEFach występuje ten kolor podczas obróbki troszkę bardziej go nasyciłem
Body kilka słoików i inne graty
a gdzie ten ptasi raj brak ptaków???
tak się nazywa to miejsce, dlatego tytuł w cudzysłowiu.
Body kilka słoików i inne graty
4 fajne jest.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
To cokin albo hitech w duecie (choc hitech "lubi" fiolety), trzeba bylo to ratowac przez odbarwienie chmur!
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami