Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: obróbka raw

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie obróbka raw

cześć mam problem z obróbką 2 zdjęć wiec może znajdzie sie ktoś kto mi w tym pomoże: o to linki do nefów
    http://www.sendspace.com/file/45yzro
    http://www.sendspace.com/file/9pivck

Domyślnie

Pobawiłem się chwilę jednym NEFem.
    Sorry za wycięcie ludzi

olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

masakra te zdjęcia ...jedyne co mi przychodziło na myśl przy obróbce to "...cropuj to !, ...no dalej CROP!!" ,ale nie będę ci przekadrowywał

ps.: Andrzeju trochę byś ponaciągał i nie trzeba było wycinać ludków przy prostowaniu
    Ostatnio edytowane przez darkmajin ; 06-09-2010 o 18:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    ps.: Andrzeju trochę byś ponaciągał i nie trzeba było wycinać ludków przy prostowaniu
    Ja wiem że można było , nie pasowały mi tam jednak ludziki
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

[QUOTEdarkmajin;2060158]masakra te zdjęcia ...jedyne co mi przychodziło na myśl przy obróbce to "...cropuj to !, ...no dalej CROP!!" ,ale nie będę ci przekadrowywał

wiem ze zdjęcia sie nie udały, ale żeby od razu masakra
    a co przekadrowywania to proszę według uznania

Domyślnie

Sciagnalem sobie tylko pierwsze, bo przy cudownych transferach jakie oferuje sendspace, nie chcialo mi sie juz czekac na te 25 MB. A propos -- tak sie zastanawialem -- czy to NEF z D3Xa, czy jak -- ze tyle wazy. A tu prosze -- D300. Nikbar, kupiles sobie 64 GB karty?
    Jeszcze jedno mnie zastanawia... Jaki jest powod podczas fotografowania 2 planow (na dodatek przy 105 mm i czasie 1/1250), przymykac zaledwie do 5.6? Koniecznie po to, zeby miec jeden z tych planow nieostry?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Sciagnalem sobie tylko pierwsze, bo przy cudownych transferach jakie oferuje sendspace, nie chcialo mi sie juz czekac na te 25 MB. A propos -- tak sie zastanawialem -- czy to NEF z D3Xa, czy jak -- ze tyle wazy. A tu prosze -- D300. Nikbar, kupiles sobie 64 GB karty?
    Jeszcze jedno mnie zastanawia... Jaki jest powod podczas fotografowania 2 planow (na dodatek przy 105 mm i czasie 1/1250), przymykac zaledwie do 5.6? Koniecznie po to, zeby miec jeden z tych planow nieostry?
    Skopałem te zdjęcia, dlatego poprosiłem o pomoc w obróbce a co tak niskiej przesłony przy tak krótkich czasach to sam sobie zadaje pytanie i nie potrafię sobie odpowiedzieć jedyne, co mi przychodzi do głowy to ze miałem już takie ustawiania odwróciłem się i musiałem pstryknąć

Domyślnie

I ja się pobawiłem:

Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Kamulce nadmorskie, łatwiejsze od ... nadjeziornych w górach...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez yaroN ; 13-09-2010 o 03:50
    ... sprzęt do robienia zdjęć i nie tylko

Uprawnienia umieszczania postów