Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Widok na ocean

Domyślnie Widok na ocean

D80 +

Domyślnie

jedynka dobra kolorystycznie. albo mam takie wrazenie albo lekko leci w prawo...
    bardzo milutki kadr

Domyślnie

Jedynka bardzo ładna jest, tylko wyprostuj, z lewa widać wyciąganie z cienia i chyba pianę przepaliłeś, dwójkę przyciąc od dołu, niepotrzebny w kadrze ten pal
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Jedynka jest ładna. Kadrowo byłoby idealnie gdybyś nie uciął skały po prawej stronie (po prostowaniu zostanie jej niestety jeszcze mniej...). Kolory bardzo żywe, nasycone, ale przegięcia nie ma Razi mnie natomiast "halo" okalające wzniesienie nad klifem oraz zbyt wyraziste skały i faktura pieniącej się wody w zacienionych miejscach (chyba za mocno "wyciągałeś" te miejsca).
    Dwójka kadrowo i kompozycyjnie również fajna (tylko ten palik warto by wywalić), jednak obróbka zupełnie mi nie leży... Widać, że było światło i cień, ale zostały tak uśrednione, że zrobiło się płasko i sztucznie. Myślę, że można by to obrobić raz jeszcze (bo warto!) stawiając właśnie na uwypuklenie świateł i cieni, bez przesadnego rozjaśniania tych ostatnich.
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Dziękuje za wszystkie komentarze są bardzo pomocne, postaram się jutro spróbować jeszcze raz podejść do tych zdjęć !
    D80 +

Domyślnie

1 bardzo ladne. Nawet wysokie swiatlo nie przeszkadza.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

1 ładna z uwagami Fremena
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Czarujące miejsce aż żal, że u nas nie ma takich. Piękne zdjęcia.

Domyślnie

Kadry poprawne .
    Obróbka zbyt agresywna .
    Popraw, bo warto .

Domyślnie

Po drobnych poprawkach

D80 +

Uprawnienia umieszczania postów