Witam
Proszę o opinie, w szczególności w zakresie obróbki do BW, a także proszę powiedzcie,
czy kamienica w oddali po lewej, ta z kopułą jest pionowo, bo już sam nie wiem.
No i kadr, czy jest przyzwoity, dobry czy do d....
1.
Szukaj
Witam
Proszę o opinie, w szczególności w zakresie obróbki do BW, a także proszę powiedzcie,
czy kamienica w oddali po lewej, ta z kopułą jest pionowo, bo już sam nie wiem.
No i kadr, czy jest przyzwoity, dobry czy do d....
1.
zmien te szarosci w photoshopie, za ponure i mdle.
a te wersje ?
2.
Uploaded with ImageShack.us
3.
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowane przez jck_jck ; 30-08-2010 o 12:42
no, jasniej - ale niebo biale jak mleko.
jak rozjaśniam, to tracę niebo ...
No czytam i prawie w każdej książce piszą tak, jakby ta wiedza była oczywista,a mnie w szczególności interesuje wpływ modyfikacji warstw na całość obrazu, bo mam wrażenie, że nie ma wpływu lub ma niewielki, chyba, że popełniam jakiś kardynalny błąd.
A miejscówka z Bielska - Białej, a właściwie Białej.
Bankowo. Maskowanie warstw podczas obrobki lokalnej zdjec, to przeciez technika tak stara jak same warstwy (a nawet jeszcze starsza, bo maski uzywane byly przeciez w ciemniach). Pokaz na jakichs zrzutach ekranowych, co robisz i jaki efekt uzyskujesz, bo jestem przekonany, ze na pewno popelniasz blad. Chociaz z drugiej strony, operacja jest tak prosta, ze ciezko wykoncypowac, gdzie mozna cos spartolic.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
No właśnie, dla Was to oczywista oczywistość a mi wydaje się, że staram się coś uzyskać, ale jakoś tak po omacku. A tak swoją drogą, to właśnie o to mi chodziło jak pisałem, że w książkach piszą o tym jak o rzeczach oczywistych. Dla "niefotografa" ani gfrafika - jak ja - bez zrozumienia podstawy reszta obróbki to błądzenie lub przypadkowy strzał. Może polecicie mi jakąś księgę w tym temacie lub jakiś tutek, który tłumaczy zastosowanie masek i warstw, taki dla laika![]()
Kadr może być, ale konwersja do BW słaba.
Canon 400d plus kilka szkiełek i coś do błyskania - to już przeszłość
D7000|D7200|Sigma 17-50|N35 1,8|N18-105 VR|N70-300 VR|SB-800
moje pstryki
Skontaktuj się z nami