Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: d70 a sport

Domyślnie

zkruk, na powietrzu.

Domyślnie

Zapięty mam sigma 18-50 dc Ale na powietrzu to za mało więc rozglądam się za zoomem.
    Chcę coś uniwersalnego bo zmiana w trakcie zawodów to problem często jest dużo piachu, pada deszcz,śnieg a w tym sporcie zawodów się nie przerywa a do pomieszczeń daleko.

Domyślnie

ja fotografowalem krotkimi obiektywami WKKW, wszystko zalezy od tego gdzie ci dadza wejsc, a jak nie pozwol;a to sie wepchaj

Domyślnie

Jeśli zawody konne i przez cały rok czyli również na hali to TYLKO jasne szkiełko bo lampy NIE WOLNO używać .
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

robren, zawody sa zwykle oswietlone dobrze jesli odbywaja sie w hali.

Domyślnie

sam napisałeś
    na hali sportowej jest to wzglednie mozliwe bez uzycia lampy ale trzeba miec obiektyw do tego 2.8 i zelazna reke
    więc tak do końca jasno dla naszych puszek nie jest , pstrykam na koszu gdzie raczej poomacku się nie gra a niestety bez wysokich iso nie zamrożę sceny , mimo że stoję blisko akcji ( szkła kitowe) . Powyższe spostrzeżenia przedstawiam również na podstawie rozmów z kolegą (z konkurencyjnego obozu ) który specjalizuje się w takich końskich imprezach.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

robren, to sa dwie osobne bajki! kosz, a - nawijmy to - zawody konne sa inaczej oswietlane ... proponuje ci abys udal sie na torwar na przyszloroczny Puchar Swiata Computerlandu i zobaczyl jak oswietlane sa zawody w skokach przez przeszkody w hali, natomist robiac zdjecia w jednej z najlepszych - czyt. ponoc najlepiej oswietlonych i calkiem wypasionych hali w Polsce - a mianowicie hali Anwilu we Wlolawku dochodze do wniosku, ze oswietlenie na takich halach jest ogolnie przeznacone do tego aby gracze mieli dobrze, a nie inni w zwiazku z tym z pustego tosalomon nie naleje, ale bedac na meczu NBA w stanach nie widzialem zeby ktos pstrykal zdjecia z lampa, ale tam oswietlenie bylo zupelnie inne niz u nas.

Domyślnie

Saint- ja mimo że zapewne mam sprzęt zabawkowy z porównaniu z kolegami ze stanów to też pstrykam bez lampy.
    A kończąc temat pstrykania na zawodach końskich to sugerujesz że takim
    to spokojnie bym polecił 70-300 4-5,6 w wersji G
    da się faktycznie spokojnie robić Może i da ale czy komfortowo i dobrej jakości
    A może ktoś koledze zuz123 z dużą praktyką w tym temacie doradzi i może jakieś foto i opis . Saint , może ty coś pokażesz ? Z chęcią poczytam.

Domyślnie

Jeśli jest to Poznań,Leszno Warszawa to ok ,lecz większość stad organizuje zawody we własnych halach a tam to nie kolorowy świat tylko polska rzeczywistość.

Domyślnie

a nie prawda... że lampą dopalać nie można.. bo używa się jej jedynie do wypełnienia!

dwa... czemu tak podkreślacie ze 70-300 to koniecznie G... wersja ED tego samego zooma jest o niebo lepsza a wcale nie dak duzo drozsza.

JA ci proponuje SB-800 ... przy zoomie 105mm (palnika) i nieco wyzszym ISO, ma naprawde konkretny zasieg!

Do tego: oszczednie.... 70-300 WERSJA "ED" .. lub rzeczywiście jak tu częśc powiedziała... 80-200/2.8 używany można juz od 2,5k PLN kupić
    szerszy raczej nie jest niezbędny na tego typu zawodach.... choc z czasem tez sie moze przydac
    www.trphoto.pl
    D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów