Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Tuner DVB-T/DVB-S do blaszaka

Ano, czy ktoś poleci jakiś ciekawy tuner TV. Nie mam mieszkaniu telewizorka, mało oglądam. ale czasami jakiś wiadomości by się posłuchało. Przewaliłem na allegro wszystkie tuner tv ale tam jest taki burdel że nie idzie się połapać który tuner co posiada. Dużo jest starego sprzętu który sprzedawcy chcą chyba spylić za wszelką cenę.

Generalnie chciałbym Tuner z interfejsem PCI-X, bo chyba te mają własny procesor i nie angażują za mocno CPU.
    Ważne żeby śmigał na win7 64bit i miał jakiś ludzki program, w miarę lekki i estetyczny, nie jak sprzed 10 lat.

Cenowo do przemyślenia jest każda oferta, jak opłaca się dopłacić to dopłacę bo to nie są jakieś zaporowe akcesoria.

Dużo jest tunerów typu stick albo zewnętrzne na USB ale tego chciałbym uniknąć bo mi się USB kończą powoli

Domyślnie

To do działu komputerów raczej.
    Mam AverTV i działa.
    1. analogowo czy cyfrowo?
    2. sam tuner czy z dodatkami /telegazeta, radio, itp./,
    3. zewnętrzne droższe a jakość obrazu może być gorsza,
    4. każdy potrzebuje porządnej anteny lub kablówki!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

DVB czyli raczej cyfrowo. Kumpel ma zwykłą antenę podpiętą ( V )telewizora z wbudowanym tunerem DVB i śmiga z 7 kanałów. Ja chce to samo ale na komputerze.

Mieszkanie wynajmuję więc nie będę tu podpinał żadnej kablówki. Telegazeta niet, radio niet. Jak będzie to trudno

Antenę mam na dachu, do mnie leci tylko kabel przez okno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    Generalnie chciałbym Tuner z interfejsem PCI-X, bo chyba te mają własny procesor i nie angażują za mocno CPU.
    Z PCI-X moze byc ciezko

MIalem stycznosc z Hauppage na USB i sprawowal sie bardzo dobrze (o DVB-T mowie, bo IMHO jezeli ktos ma zasieg DVB-T to nie ma co sie babrac z analogiem). Musialbym dopytac kolegi jaki to dokladnie model.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

no tak, chodzilo o PCI-Express

W warszawie zasięg jest z tego co widziałem jest dobry.

Sam mam Tuner TV Avery w PCMCIA, soatł mi sie po laptopie, dokupiłem do niego przejściówkę do blaszaka, a jak poskładałem to się okazało że avery nie ma wsparcia sterowników dla tego modemu dla win7..

Sebastian

Domyślnie

A propo tematu, jakość 2 lata temu kupiłem TV LCD Philips, nie było wtedy wiadomo czy TVP będzie nadawala w mpeg4, więc olałem i nie szukałem tv już z tym tunerem (zaczęły się wtedy pokazywać na rynku np Sony z tym tunerem). Kupilem model bez tego dekodera.
    Jednakże jest w tym tv gniazdo rozszerzeń, który "ponoć" pozwala wlożyć taki dekoder mpeg4.. Przekopałem net, niestety nic nie znalazłem. Jest ktoś zorientowany w temacie?

Domyślnie

oooo, kurcze, chyba jakieś złe zapytania do google wpisywałem
    W domu sprawdzę czy jest mój model na liście tych kart, DZIEKI WIELKIE !

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów