Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Canon EOS 60D

Domyślnie

Mnie się bardzo podoba ta pozycja i jestem jej bardzo ciekaw:
    "zintegrowany nadajnik zdalnego sterowania fleszami Speedlite"

czy to że nie piszą że to radiowy nadajnik to oznacza zwykłe sterowanie wbudowaną lampką?ktoś coś szerzej się doczytał o tej funkcji?- jeśli to nie radio to lipa i już mnie nie podnieca

Domyślnie

To chyba takie sterowanie jak w 7D...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    To chyba takie sterowanie jak w 7D...
    a tzn to jakie?
    bo ja to z Canona to znam się tylko na fax'ie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdoe Zobacz posta
    W UK już się pojawił w przedsprzedaży w astronomicznej cenie 1099Ł http://www.camerapricebuster.co.uk/prod1603.html jak to ma być konkurencja dla D90 to nieźle pojechali z ceną.
    Raczej to są ceny dla napaleńców systemowych .
    Już można kupić nowego canona 70-300 IS tylko, że cena jest nieznacznie niższa od 70-200mm f2.8L IS USM
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

odbiegając od tematu jeśli chodzi o to co pokazał Canon to najbardziej zainteresował mnie fish 8-15 f4 .... jak dla mnie to jest masakra jakaś, spójrzmy jeszcze na 70-300 4-5.6 L IS USM po co amatorskie tele z nazwą L? chyba tylko po to, żeby się użytkownicy jarali, że mają L-kę przy swoim 30D chociaż pewnie też nie bo z ceną wywalą kosmicznie jak za L-kę więc wśród amatorów bym sie tego szkła nie spodziewał, to troszkę jak N70-300 VR tylko ma jeszcze znośną cenę jak za bardzo dobrej jakości szkło dla amatora.

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommy Zobacz posta
    a tzn to jakie?
    bo ja to z Canona to znam się tylko na fax'ie
    Tzn takie jak w Nikonie CLS-AWL - sterowanie za pomocą wbudowanej lampy
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

no właśnie... to 70-300 L... ciekawe szkło uszczelnione... no i zakres... stabilizacja ale za 1500 funciaków to trochę przegięli na taką cene trafiłem gdzieś na brytyjskiej stronce...
    To ja już wole swoje nie uszczelnione 70-300 VR za 400 funtów
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

a na polskie to będzie 1600zł tak więc sami widzicie, u Nikkora zaś jestem zainteresowany testami,cenami i opiniami na temat 24-120 f4 to może być ciekawe szkło dla pełnej klatki choć myślę, że ten wąski przód mógłby spasować także użytkownikom DX-a używających np. D300, D200

Domyślnie

Wyścig zbrojeń trwa, szkoda tylko, że te nowe puszki co raz lepszych zdjec nie robią

Domyślnie

Może to co powiem zostanie uznane za herezję ale uważam że byłby to zupełnie niezły aparat gdyby w niego wsadzili pełnoklatkową matrycę ), a tak przestał być obiektem onanistycznych westchnień "semi-profesjonalistów" - puszka dla ludu czyli dla na przykład dla mnie (może mogłaby być trochę lżejsza - nie lubię dźwigać z zakupem poczekam na wersję 70D lub na taki sam plastik-fantastik z FF bo ani drugie kółko ani 3mpix ekstra ani dodatkowy program tematyczny Basic + (fajna nazwa ale marketingowo się nie sprawdzi zmienią w następnej wersji na np. Advanced Light and Time Control System lub coś na kształt) nawiasem mówiąc nigdy nie użyłem żadnego programu tematycznego muszę kiedyś spróbować a może lepiej nie próbować - nie robi mi wielkiej różnicy. Gdybym był na kupnie czegoś nowego (ale nie jestem) to przypuszczam że różnica 500-600zł mogłaby mnie skusić do zakupu tego czegoś zamiast wersji trzycyfrowej. Jedyny minus to koniec onanistycznych wątków w temacie kupiłem 50D z kitem (kity canona są trochę cieńsze niż kity nikona) bo myślałem że magnez na korpusie robi lepsze zdjęcia niż plastk na korpusie, a na lepsze szkło nie starczyło bo korpus łyknął calą kasę - a było się z czego pośmiac od czasu do czasu.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów