Witamyjak na początek to całkiem przyzwoicie, uwagi Grega77 bardzo słuszne
![]()
Szukaj
Witamyjak na początek to całkiem przyzwoicie, uwagi Grega77 bardzo słuszne
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Niejaki Greg77 juz powiedzial co i jak , zyczymy powodzenia i czekamy na kolejne praceTylko po co tam lampa blyskowa ...nie moge tego ogarnac ? O_o
Teraz bedzie ponownie bolalo... ale mniej.... i wiem, ze mnie rzestaniesz lubiec....
Posluchaj... poczytaj o fotografiii poczytaj o grach swiatlocienia (a nie o ciemnosci i swiatla) poucz sie troche poobserwoj a pozniej podaj nam fotke tak zebym ze skarpetk wyskoczyl... to nie jest trudne zaskoczyc innych. Wiem, ze fajnie jest pokazac cos z czego jest sie naprawde dumnym ale wow wow wow... poczekaj, zastanow sie, przemysl... a dopiero pozniej pokaz... poopisuj zdjecia poczytaj, popytaj, badz dociekliwy... A jak juz zrobisz zdjecie pokaz... a MY ocenimy (prawdopodobnie pozytywnie)....
Regards
Sebastian
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Odetnij te gałązki doświetlone lampą, a co do krzywizn horyzontu to patrz na ...chmury.
Zdjęcie z klimatem, mentalnie może się podobać...
"jak na taki aparat to i tak dobrze wyszło ..."
Świetnie sobie radzisz w najgęstszych warstwach błota...
Jesteś też prawdziwym mistrzem ujemnego samokrytycyzmu.
Przepraszam autora w imieniu forumowiczów za kolegę Uboota. Nie wie co wygaduje. Wystarczy ignorować.
Wracając do zdjęcia - duże czarne plamy nie sprzyjają fotografi, górna połowa jest lekko przepalona,
jednak niebo i jego odbicie jest fantastyczne, a kadry i tak trzeba na własnej skórze przetrenować.
Taka już natura ludzka.
Istnieje wprawdzie pogląd, aby zaczynać od łatwiejszych warunków oświetleniowych,
lecz nie jest mi on szczególnie bliski, ponieważ jeśli trudne warunki opanujesz,
to i w łatwiejszych sobie poradzisz. Doświadczenie uważam za bezcenne.
Witamy na forum.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Dzięki wszystkim za opinie i uwagi, właśnie po to wstawiłem tą fotkę, w zasadzie nie żeby się pochwalić ale dowiedzieć co jest ok a co nie. Teraz przede mną duuuużo pracy i prób, a moje następne wypociny będę poddawał waszej krytyce i mam nadzieję że moja przygoda z fotografią stanie się dla mnie prawdziwym hobby.
Nikon D7000 + 18-105 + N 70-300 + N 35/1.8
Już wyjaśniam:
- gdy tutaj zaglądnąłem, to nie było nic widać. Więc zwróciłem na to uwagę - tak samo, jak busik powyżej mnie
- gdy ja prezentowałem swoje pierwsze dzieła, to spadł na mnie grad krytyki, a mimo to musiałem się po tym podnieść i jakość z tym żyć dalej ... Krytyka nie ustawała, a ja mimo to czyniłem z uporem postępy (robiłem w pierwszych kilku tygodniach około 400 zdjęć na dzień !!!), dzisiaj mam już około 21 tysięcy !!! (tzn 21 tysięcy migawek, bo plików 42 tysiące, gdyż robię każdą fotografię w RAW i JPG. Ogólnie zajmuje to ponad połowę TERRABAJTA !!!
Ostatnio edytowane przez UBoot ; 25-08-2010 o 23:39
Skontaktuj się z nami