Jest teraz np taka sigma na alledrogo i zastanawiam się czy warto w to inwestować.
Pytam bo zdjęcia jakie tam prezentują wydają się ok ale są dość małe żeby się nimi sugerować
Szukaj
Jest teraz np taka sigma na alledrogo i zastanawiam się czy warto w to inwestować.
Pytam bo zdjęcia jakie tam prezentują wydają się ok ale są dość małe żeby się nimi sugerować
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Roznie, zalezy od konstrukcji szkla ale uwazalbym na to. Chyba ze to sa przytarte powloki MC.
Poza tym to stara sigma 1:1, calkiem przyzwoite choc gorsze od Nikkorow.
a zastanawiales sie nad sigma maja cala game stałek makro 1:1 z calkiem fajnymi parametrami....
dinox
www.spiewakowie.com
Nie rozważam zakupu akurat tego egzemplarza, chodziło mi bardziej o dany model.
Czy te sigmy są warte zainteresowania?
testowalem 105 macro i bylem zachwycony funcjonalnosci tego szkla wygodny i duzy pierscien ostrosci po przeunieciu dziala jako przelacznik A/M.. rozdzielczosc i ostrosc bardzo przyzwoita jak to mowia bardzo dobry wspolczynnik jakosc/cena .... ps. 150 dostala za wielka woda nawet jakas nagrode
Ostatnio edytowane przez dinox ; 26-12-2006 o 02:49
dinox
www.spiewakowie.com
Na Twoim miejscu dozbierałbym i kupił 105 "D" Nikkora. Teraz są dość tanie, po tym gdy na rynku pojawił się "VR". Ostrzy kapitalnie, wygodny w użyciu, w zestawieniu z pierścieniami... bomba! Używam tego szkła do 99% swoich fotografii. Na makro lepiej nie oszczędzać... chyba, że masz inne priorytety![]()
Bardzo chętnie bym się zaprzyjaźnił ze 105 nikona i z 60 także ale zastanawiam się nad
jakąś tańszą alternatywą.
Nikkor MF 55/3.5 lub 2.8 z pierscieniem PK-13 albo Cosina/Soligor AF 100/3.5
Micro-Nikkor 105/2.8 MF, akurat jest coś takiego w ofertach sprzedaży. Rewelacyjne szkło w rozsądnej cenie.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami