Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: D40 czy D50 ?

Domyślnie

gdyby jeszcze pola af byłby mniejsze rozmiarowo i było ich nieco więcej było by super

Domyślnie

Ja do dzisiaj używam mojego D40 na spacerach z przyjaciółmi, kiedy to nie chce mi się targać D90. Jedyne co mi w nim przeszkadza, choć to zapewne z powodu przyzwyczajenia do D90 to wolniejsza reakcja na spust migawki i mniej klatek na sekundę. Ale do zastosowań, do których go używam zdecydowanie mi wystarcza. Choć niewątpliwie, jeżeli autorowi wątku brakuje śrubokręta, warto zastanowić się nad przesiadką na body z nim - czyli na D50.

Domyślnie

Ja bym się nie bawił w zmianę jednego staruszka na drugiego, świat idzie do przodu. Poczekałbym jeszcze, dozbierał i jakby co to zakupił coś porządniejszego - co faktycznie dało by mi odczuć różnicę.
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Domyślnie

Oczywiscie d50.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A ja bym nie zmienial, tylko dokupil do tego co masz D50 jako druga puche
    D90 + słoik po Kieleckim

Domyślnie

Witam.
    Szanowni Państwo mam do Was jeszcze jedno pytanie czy D50 będzie współpracowała z kardami SDHC, czy tylko samo SD.

Pozdrawiam

Domyślnie

Panowie, wyżej wspominaliście o celności AF D50, jest naprawdę taki super ?
    Jak to się ma w porównaniu AF D80-D50 ? Chodzi tylko o szkła na śrubokręcie, czy te z AF-S również ?
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Tylko SD i to max 2 GB o ile mnie pamięć nie myli.

Domyślnie

Ale jest i dobra wiadomość - z D50 współpracują poprzez adapter najtańsze karty microSD do telefonów - że są wolniejsze można odczuć jedynie podczas długich zdjęć seryjnych

Domyślnie

Witam. Na kartę SD 2GB w D50 wchodzi około 260 plików RAW, lub 550 plików w opcji full JPG. Co do ostrzenia,to z obiektywami z AF-S ( własny napęd) ostrzy szybciej i ciszej.
    Nikon D70s, Nikon D200, Nikkor AF-S 18-70, Nikkor 50 1,8/D, SB-400.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów