Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie sloneczna eksplozja

witam

ktore z nich jest nalblizej dobrego efektu?
    wszelkie opinie, krytyki mile widziane

1.

Uploaded with ImageShack.us

2.

3.

pozdrawiam

Domyślnie

mi chyba najbardziej podchodzi trójeczka, tylko troszkę za dużo fioletu na niebie, chyba, że to mój monitor no i pokazałbym więcej "podłogi" kosztem nieba, albo przytnij mniej więcej w połowie i zrób z tego taką pseudo panoramę
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

sama dodam i oczywiscie nieostre...patrzac na zdjecie w programie wydawalo mi sie ostrzejsze ... nierozumiem... choc skorzystalam z wczesniejszych rad...

Domyślnie

Efekt masz generalnie na wszystkich (chodzi o niebo). Niestety jednak żadna z przedstawionych fotografii efektowna nie jest, ale rozumiem, że nie o to chodziło.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

moze cos takiego juz lepiej wyglada?

Domyślnie

"patrzac na zdjecie w programie wydawalo mi sie ostrzejsze ..."

Jezeli dlubiesz na duzym formacie przyczyna moze byc uzyty algorytm skalujacy.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Najbardziej podobałaby mi się trójeczka z poprzednimi kolorami i z ostrością jak w "bonusie". Z tym, że ja dodatkowo lekko opuściłbym aparat i jeszcze potem odciął kawałek góry
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Zależy o czym chcesz powiedzieć poprzez zdjęcie.
    1 - tematem chmury, można rozjaśnic środek, dodać ciut kontrastu, gradientu, i teraz można zrobić chmury albo groźnie albo ładnie ...
    2- tematem wschód słońca, obraz za płaski, dół i górę przyciemnić, na środku rozjaśnić wschodzące słońce, po bokach przyciemnić, trochę gradientu ...
    3 - tu mamy wschód słońca nad rzeką, poprawić odbicie chumr i słońca w rzece, obraz trochę za płaski, pokombinować jasnością i kontrastem na maskach, przyciąć górę aby wzrok skierował się na rzekę, jestem tam ładne odbicie nieba
    Itd można kombinować ... Efekt zależy od tego co chcesz pokazać na zdjęciu, co ma być tematem zdjęcia itd ...

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jedynka najbardziej mi się podoba.Szkoda tylko,że tak wąsko.Jaka to ogniskowa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    .Jaka to ogniskowa?
    16mm.
    ciezko po prostu z obrobka...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-08-2010 o 21:11 Powód: pis.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów