witam
ktore z nich jest nalblizej dobrego efektu?
wszelkie opinie, krytyki mile widziane
1.
Uploaded with ImageShack.us
2.
3.
pozdrawiam
Szukaj
witam
ktore z nich jest nalblizej dobrego efektu?
wszelkie opinie, krytyki mile widziane
1.
2.
3.
pozdrawiam
mi chyba najbardziej podchodzi trójeczka, tylko troszkę za dużo fioletu na niebie, chyba, że to mój monitor no i pokazałbym więcej "podłogi" kosztem nieba, albo przytnij mniej więcej w połowie i zrób z tego taką pseudo panoramę![]()
D70s, kilka słoików i chęci do nauki
sama dodam i oczywiscie nieostre...patrzac na zdjecie w programie wydawalo mi sie ostrzejsze ... nierozumiem... choc skorzystalam z wczesniejszych rad...![]()
Efekt masz generalnie na wszystkich (chodzi o niebo). Niestety jednak żadna z przedstawionych fotografii efektowna nie jest, ale rozumiem, że nie o to chodziło.![]()
LED ZEPPELIN
moze cos takiego juz lepiej wyglada?
"patrzac na zdjecie w programie wydawalo mi sie ostrzejsze ..."
Jezeli dlubiesz na duzym formacie przyczyna moze byc uzyty algorytm skalujacy.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Najbardziej podobałaby mi się trójeczka z poprzednimi kolorami i z ostrością jak w "bonusie". Z tym, że ja dodatkowo lekko opuściłbym aparat i jeszcze potem odciął kawałek góry![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Zależy o czym chcesz powiedzieć poprzez zdjęcie.
1 - tematem chmury, można rozjaśnic środek, dodać ciut kontrastu, gradientu, i teraz można zrobić chmury albo groźnie albo ładnie ...
2- tematem wschód słońca, obraz za płaski, dół i górę przyciemnić, na środku rozjaśnić wschodzące słońce, po bokach przyciemnić, trochę gradientu ...
3 - tu mamy wschód słońca nad rzeką, poprawić odbicie chumr i słońca w rzece, obraz trochę za płaski, pokombinować jasnością i kontrastem na maskach, przyciąć górę aby wzrok skierował się na rzekę, jestem tam ładne odbicie nieba
Itd można kombinować ... Efekt zależy od tego co chcesz pokazać na zdjęciu, co ma być tematem zdjęcia itd ...
Jedynka najbardziej mi się podoba.Szkoda tylko,że tak wąsko.Jaka to ogniskowa?
Skontaktuj się z nami