Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Sunderland Air Show

1 Eurofighter Typhoon
    2 F-16 puszczajacy flary
    3 Boeing B-52 Stratofortress
    4 Merlin
    5 F-16 podchodzacy do ladowania
    6 Apache

Pozdrawiam
    D3s + D300

Domyślnie

Śmiglaki zrobione na zbyt krótkich czasach. Za małe rozmycie wirników. Apache praktycznie spada
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mori Zobacz posta
    Śmiglaki zrobione na zbyt krótkich czasach. Za małe rozmycie wirników. Apache praktycznie spada
    Wiem, ale po kilku piwach nie bylem w stanie na krotszych czasach dzialac
    D3s + D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zibi256 Zobacz posta
    Wiem, ale po kilku piwach nie bylem w stanie na krotszych czasach dzialac
    Dłuższych chyba?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    Dłuższych chyba?
    no tak, sory
    D3s + D300

Domyślnie

Uzyskanie "wystarczającego" rozmycia wirnika głównego możliwe jest tylko ze statywu, w ekstremalnym zawisie śmigłowca.
    W "Official souvenir programme" z Farnborough International Airshow 2010 zdjęcia śmigłowców wcale nie mają bardziej rozmytych wirników niż Merlin Zibi-ego. Ale taka jest różnica między teoretyzowaniem a praktyką.
    Zresztą fotografowałem w Farnborough sporo samolotów o napędzie śmigłowym (nie tylko helikoptery) i to, co uważałem za "niewystarczające rozmycie" śmigieł jest standardem na zdjęciach w oficjalnych publikacjach. Ale dla Nikoniarzy wszystko by było za słabe.
    Ostatnio edytowane przez MilekS ; 09-08-2010 o 00:31 Powód: poprawa stylistyki
    Nikon D600, D7100,
    Nikkory: 28-80, 50 F:1.8D, 18-55 F:3.5-5.6 G II ED (DX), 80-200 F:2.8, Sigma 170-500 F:5-6.3D, Sigma 14 F:2.8 fish eye, Sigma 70-200 F:2.8 APO DG HSM, Tamron SP 10-24 F:3.5-4.5 DX, kilka zacnych manualnych stałek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MilekS Zobacz posta
    Uzyskanie "wystarczającego" rozmycia wirnika głównego możliwe jest tylko ze statywu, w ekstremalnym zawisie śmigłowca.
    O ile Merlin najgorszy nie jest, to Apacz się nie kwalifikuje do rozmytych śmigieł. A jak wynika z wypowiedzi Zibiego, Merlina robił z ręki, więc chyba się da i bez statywu?

Ale dla Nikoniarzy wszystko by było za słabe.
    Słyszałem, że właśnie dlatego Admini odpowiedzialni za dział "lotnictwo" pracują nad poprawką do regulaminu, która nie dopuści zdjęć śmiglaków robionych "z ręki"

Domyślnie

Jakim obiektywem były robione te zdjęcia
    Canon 400d plus kilka szkiełek i coś do błyskania - to już przeszłość
    D7000|D7200|Sigma 17-50|N35 1,8|N18-105 VR|N70-300 VR|SB-800
    moje pstryki

Domyślnie

Chyba gorszej głupoty fotografii lotniczej nie słyszałem

Domyślnie

dobry joke na poczatek dnia

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów