Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Nowe lampy Metz

Domyślnie

Albo ja nie umiem szukać albo ktoś sobie robi jaja ale dzisiaj nie 01.04
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

powiem, że zainteresowała mnie jedna rzecz- za fotopolis: "opcję wyzwalania przez lampę wbudowaną w korpus (niezależnie od funkcji "master" w aparacie)"
    czyli co? Moim D40, który nie ma funkcji master w aparacie, też się to uda?
    pytam z ciekawości, bo może w przyszłym roku następna lampa pojawi się w plecaku...
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Wydaje mi się, że to ładnie nazwana fotocela. Mi w nowych lampach najbardziej podoba się metalowa stopka.
    Edit:
    Z prostego przeliczenia waluty wynika, że 50AF będzie o200pn droższe od poprzednika, o ile ta cena się utrzyma, to kiepsko.
    Ostatnio edytowane przez stecarlos ; 24-08-2010 o 09:36
    Jestem leniwy, ale z tym walczę.
    Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.

Domyślnie

dlaczego kiepsko? Według mnie to nie problem, bo porównując 50af-1 na pewno będzie lepsza od SB-600, a różnica 100-200zł, którą nowy Metz nadrobi w jakości jest chyba warta tych pieniędzy...
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

ciekawe czy w nowej 58af2 bedzie sie przednia szyba smażyć tak samo jak u mnie:P

juz drugi raz będę ja wymieniać a jest to najrzadziej używana lampa (zapasowa)...

Domyślnie

A co ty tą lampą robisz że szybę smażysz. Ja swoją zrobiłem gdzieś 30000 - 40000 i wszystkie z szybką rozpraszającą, czasem nawet przez 5 min zdarzało mi się błyskać w odstępach 5- 10 sek i śladu nie mam.
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Nie wiem, za pierwszym razem palnik mi tak rozsadziło (jakies 15 min od włączenia lampy przed koncertem) że tylko szkło wysypałem sobie na ręke. 5 miesięcy ja naprawiali w serwisie, to mi wstawili nowa szybę z przodu. Cos źle poskładali że jak walni światłem trochę mocniej to dymek leci z palnika:P

Nie ukrywam, działa non stop. Tylko środek mam już trochę przypalony pomimo że używam ją niewiele.

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale na naszym forum panuje wręcz kult Metza, jaki to on hiper duper wyjebiaszczy i w ogóle się nie psujący, czego nie można powiedzieć o innych forach (Pentax, Canon) gdzie całkiem sporo informacji jest o jej awariach, czy to poważnych (palnik w nówce), czy mniej (awarie zoomu itp).
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów