Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: M

Domyślnie

No to jeżeli ich specjalnie nie obrabiałaś to to już jest pierwszy błąd, następny to kadrowanie, kolejny to WB i ostrość. Jeżeli miał bym wybrać to faktycznie nr 2 się broni.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

5 do wywalenia, a 6 i 7 świetna!! chociaż na wszystkich ostrość Ci szaleje i robi co chce
    model genialny! pozdrów
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pimps Zobacz posta
    No to jeżeli ich specjalnie nie obrabiałaś to to już jest pierwszy błąd, następny to kadrowanie, kolejny to WB i ostrość. Jeżeli miał bym wybrać to faktycznie nr 2 się broni.
    no tak, bo zdjęcia bez obróbki to już nie zdjęcia...

WB jest ok mz i kadry też są jak najbardziej ok, tylko ta ostrość, to fakt
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missbizarre Zobacz posta
    no tak, bo zdjęcia bez obróbki to już nie zdjęcia...

WB jest ok mz i kadry też są jak najbardziej ok, tylko ta ostrość, to fakt
    Czyli rozumię po Twojej wypowiedzi że ty nie Obrabiasz zdjęć jak tutaj nam pokazujesz?
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

soczeq
    Gość

Domyślnie

generalnie to najpierw chcę nauczyć się robić zdjęcia a dopiero potem je obrabiać...
    dzięki wielkie za wszystkie uwagi!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soczeq Zobacz posta
    generalnie to najpierw chcę nauczyć się robić zdjęcia a dopiero potem je obrabiać...
    A tam, lepiej uczyć się wszystkiego po trochu Nie jest potrzebna wcale skomplikowana obróbka żeby zdjęcie wyglądało trochę lepiej.
    Wystarczy kilka kliknięć na suwaczkach w PS i zdjęcie będzie trochę jaśniejsze i wyraźniejsze, np.:

Albo np. BW i trochę suwaczków:

To oczywiście tylko przykład, niedokładnie zrobiony, ale próbuj i ćwicz
    Ostatnio edytowane przez Magda.K ; 29-07-2010 o 12:10

Oszczędny w słowach Awatar lavvina
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

A dlaczego to wszystko takie nieostre?
    D700: 50 f/1.4 , 14-24 f / 2.8, 24-70 f /2,8 ,

Domyślnie

wydaje mi się, że za mała GO - jeśli chodzi o ostrość.
    D3000/N35 1.8/N18-55 VR/S70-300/SB900

Domyślnie

Jakie to szklo? Na oko cos z f/1.8... Po pierwsze ostrosc powinna byc na oczach, po drugie czubek nosa nie powinien byc nieostry, wiec dobrze bedzie odrobine przymknac obiektyw. Poza tym jest calkiem przyzwoicie jak na poczatek.
    Podoba mi sie Magdowe BW i tu rada dla Ciebie - jak masz nieostre zdjecie, to konwertujesz je do BW, dodajesz jeszcze odrobine szumu i masz super artystyczna fote Troche zartuje, ale troche nie - BW pozwala na wiecej.

pozdro
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    Po pierwsze ostrosc powinna byc na oczach, po drugie czubek nosa nie powinien byc nieostry, wiec dobrze bedzie odrobine przymknac obiektyw.

jak masz nieostre zdjecie, to konwertujesz je do BW, dodajesz jeszcze odrobine szumu i masz super artystyczna fote Troche zartuje, ale troche nie - BW pozwala na wiecej.

pozdro
    a czubek nosa nie powinien byc nieostry.... TAAAAAAAAK ?? a to zes mnie zaksoczył teraz i gdzie to niby tak jest napsiane ?
    w portrecie ostre powinny byc oczy koniec kropka.

a z tym czb to juz wogole mnie zabiles... ze niby jak pozwala na wiecej od kolorku ?
    nieostrego zdjecia nie uratujesz... i jesli ty masz taki sposob na " ratowanie" fot czyli do CZb i szum to gratuluje.

a bo nie wytrzymalem taka ciemnote wciskac człowiekowi na poczatku jego przygody z fotografia...

a tak wogole to troche zartuje a troche nie
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów