Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Potrzebna krew

Domyślnie Potrzebna krew

Myslałe, że nigdy nie bedę musiał tego napisać, a jednak. Potrzebuję 3 jednostki krwi dla mojego ojca. Wiem, ze na forum sa osoby, które oddają krew, a tym samym prośba: czy mógły ktos oddać (jutro) z adnotacją dla kogo.
    Jesli jest ktoś zainteresowany pomocą to proszę o PW, a podam dane ojca.
    Jeszcze pytanie do znajacych przepisy: czy to musi byc osoba z Łodzi, czy inne miasta tez wchodzą w gre?
    Potrzebna grupa kwi to 0rh+ (nie wiem czy ma to znaczenie jaka zostanie oddana).
    Pozdrawiam i z góry dziekuję jesli ktoś się odezwie.

Domyślnie

Nie ma znaczenia jaka, jeśli tylko w banku jest odpowiednia grupa to taka zostanie przekazana. Krew po oddaniu i tak nie jedzie od razu do biorcy. Jak z innymi miastami nie wiem. Najważniejsze, żeby podać imię, nazwisko o nazwę oraz adres placówki w której znajduje się osoba potrzebująca.

Ja niestety z ekipą oddawaczy właśnie jesteśmy tydzień po więc odpadamy.

Przed oddaniem trzeba pić dużo wody. Najlepiej cały dzień 'przed', przynajmniej 2-3 litry. Rano przed samym oddaniem również.
    Po samym oddaniu zjeść porządny posiłek, nadal pić, choć już nie tak dużo, nie przemęczać się.
    Ostatnio edytowane przez kisio ; 20-07-2010 o 15:24

Domyślnie

Własnie się dowiedziałem, że tylko osoby z Łodzi. Są wakacje i coś się pozmieniało.

Domyślnie

Może to nie najelegantsze wyjście, ale zawsze możesz pójść rano do stacji krwiodawstwa i pogadać z przychodzącymi dawcami. Jeśli sprawa pilna to tak chyba najszybciej. Najwięcej osób jest w piątki rano (długi weekend gratis).

Domyślnie

To nie nie najelegantszy pomysł... zrób jak Kisio mówi. Krwiodawcy są spoko oni chętnie oddadzą dla Twojego ojca Gdybym miał bliżej do Ciebie to chętnie bym podjechał, ale mam troszkę za daleko Daj znać jak się uda już
    Nie mamy skrzydeł by lata, a mimo tego to nasz cel...

Domyślnie

Już nieaktualne. Dziekuję za powyższe dobre rady znajomi pomogli i mam potrzebną ilośc krwi pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów