Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Oniryczne

Domyślnie

oniryczne ? raczej przesadzone z wygładzaniem

Domyślnie

Zgadzam się, jest przesadnie gładko.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

No tu mam właśnie trudność żeby rozróżnić czy jest za gładko czy nie. Choć IMHO nie jest plastikowo. Jak się tego ustrzec?

Domyślnie

zobacz odcień skóry na twarzy i porównaj z ramionami, widzisz różnicę? Poza tym nie ucinaj rąk w łokciach

Domyślnie

No na twarzy jest cieplej, ale IMHO mieści się w granicach ta różnica. Czy nie? A cięcie swobodne, fakt. Bardzo się rzuca w oczy?

Domyślnie

kolory sa nieładne....
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

@Adu, napisz trochę więcej, czy kolorystyka całościowo, czy te ramiona w kontraście z twarzą, czy o które kolory Ci chodzi.

Gdyby ktoś jeszcze chciał coś napisać oprócz tego wygładzania do poprawy, to byłbym wdzięczny.
    Szczególnie interesowałby mnie kolor ramiona -> twarz, czy Waszym zdaniem jest tam zbyt wielka różnica czy do przyjęcia.

Aaa i każdemu z osobna ściskam dłoń w podzięce za komentarz, kurczę, cały czas problemem jest dla mnie granica między tym co dobre w eksperymentowaniu.

EDIT2: Jak odbieracie minę modelki?

EDIT3: MoSAD ) Napisz coś, proszę.
    Ostatnio edytowane przez korsarz ; 19-07-2010 o 18:33

Domyślnie

Jeżeli to naturalne światło (a wydaje mi się że tak) to te kolory się tłumaczą i mi osobiście nie przeszkadzają. Twarz rysunkowo ciepła a ręce schowane w cieniu dostają zimna czasem wręcz fioletową dominantę - to jest fajne
    poziom wygładzenia straszliwy - to zmień

Domyślnie

@fafniak jeszcze raz serdeczne dzięki. Trzeba będzie popracować nad prawdziwym wygładzaniem tzn. Dodge&Burn, tylko podobno długo się siedzi.
    A oświetlenie z Sabinki było z filtrem ciepłym, lecz faktycznie ramiona już łapały chłodny odcień, a, że jest to krytykowane, postanowiłem na ramionach wyrównać.
    No to do roboty, dzięki jeszcze raz Wam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów