Dziekuję
Szukaj
Dziekuję
Bardzo ładny odcień taki poranny na maksa przed wschodem słońca. Elegancka perspektywa bardzo mi się podoba.
Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|
http://forum.nikoniarze.pl/showpost....8&postcount=12 i Ty smiesz komus zarzucac szumy![]()
Nikon http://greg77.com/
Fajnie wijąca się droga, wspomniane barwy wczesnego poranka... podoba się.
Szumy są ale nie wpływają negatywnie na odbiór zdjęcia,
choć ja do takiego delikatnego szumu przyzwyczajony jestem... zdobi sporo moich zdjęć.![]()
D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5
Dziekuję kolegom. Napomnę tylko,że jest to głęboki zmrok a nie poranek.
Przede wszystkim, bardzo podoba mi się niebanalny kadr i jego kompozycja - jest prowadząca wzrok, świetnie wyeksponowana, wyrazista droga, jest drzewo, przy którym można chwilę odsapnąć (bo klimat mroczny i ciężki), są kolejne plany, które mimo wszechogarniającej ciemnicy i "burości" udało Ci się jednak subtelnie zróżnicować kolorami (choć grodzenia pełnią pod tym względem także istotną rolę)... To wszystko, w połączeniu z lekko "płynącym" niebem sprawia, że ta praca bardzo mi się spodobała
![]()
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Moim zdaniem jest to fantastyczne ujecie, swietnego miejsca, nie wiedziec czemu sfotografowane o dziwacznej porze i podane w jakiś techniczno-obróbkowo dziwaczny sposob.
Wróćże tam chłopie jak mozesz w dzien, o poranku czy o zmroku i zrób tę fotkę przy jakims bardziej strawnym świetle.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Fajna,budująca wypowiedz-dzięki.Gdybym nie był autorem,sformułował bym podobną opinię![]()
... panta rei ... Na tym plenerze byłem jakieś 2 miechy temu(mój ostatni jak narazie)Niestety oboje z małżonką pracujemy na pełnym(bynajmniej nie z pazerności) i na zmianę doglądamy bejbika-mieszkamy na obczyżnie, więc nie ma komu jej wręczyć jak sie ma czasem dość.Więc ogromnie cieszę sie z każdego wypadu.Wtedy mogłem akurat póżnym wieczorem(tu cię nie rozumiem,bo mówisz o zmierzchu,a to jest przecież zmierzch)i w mojej opini pozostałem w zjadliwych granicach klimatu tegoż.
Cieszę sie że kadr sie podoba-mnie również,dlatego go zamieszczam(co robie niezmiernie rzadko z róznych powodów)aczkolwiek z przejęciem,gdyż nie należę do drużyny tasiemcowej i każda opinia na temat mych nielicznych tu zdjęć jest dla mnie przeżyciem.
Raczej tam nie wrócę,jeżeli znajdę czas napewno podąże drogą której nie znam,bo w tym smakuję fotografię krajobrazu(choć dla pewnych kadrów zrobiłem wyjątek).
Dzieki za wypowiedzi koledzy.
Ładny kadr
d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk
Skontaktuj się z nami