Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie amy kwiatuszkowo

Niedziela wieczorem koło domu wraz z córką pamiątkowe pstryczki zamieszczam na forum pod opinie doświadczonych fotografów z dziedziny portret w celu uzyskania co źle co zmienić. Wszystkie opinie mile widziane.

1

2

Domyślnie

mi się wydaje, że na pierwszym albo ostrość nie do końca trafiona albo mydełko się wdało...

Domyślnie

troszkę lampę widać a dokładnie jej działanie..

Domyślnie

brak komentarzy to też komentarz...
    Generalnie -- nuda.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    brak komentarzy to też komentarz...
    Generalnie -- nuda.
    ogulnie nie czepiam się negatywnych wypowiedzi bo te są nawet lepsze niż te pozytywne ale może rozwiniesz tę "generalnie nuda" to brzmi jak "nie podoba mi się to zdjęcie ale nie wiem dlaczego"

Domyślnie

Mistrzem fotografii to ja nie jestem ale z mojego punktu widzenia to kadrowanie nie jest takie jak powinno.
    AD1. Zostawił bym troche przestrzeni z lewej (trochę oddechu). A Ty zostawiłeś pustą przestrzeń z tyłu głowy.
    AD2. Trudne do oceny. Głowa w centrum kadru, nie chyba w tym przypadku jest na minus. Góra niezagospodarowana.
    Buzia modelki zakryta i nie widać emocji, zapachu
    Ja bym starał się jakoś pokaząć śmiejące oczęta takiego dziecka, które wącha kwiat i rozkoszuje się jego zapachem.
    Ty może mniałeś inny pomysł.

Nie bierz zbyt do siebie moich uwag bo sam jestem mocno poczatkujący.
    Chciałem jednak napisać co mi się nie podoba, lub co może uatrakcyjnić takie zdjęcia w moich oczach.
    patrzę, podglądam obserwuję ...

D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psm Zobacz posta
    Mistrzem fotografii to ja nie jestem ale z mojego punktu widzenia to kadrowanie nie jest takie jak powinno.
    AD1. Zostawił bym troche przestrzeni z lewej (trochę oddechu). A Ty zostawiłeś pustą przestrzeń z tyłu głowy.
    AD2. Trudne do oceny. Głowa w centrum kadru, nie chyba w tym przypadku jest na minus. Góra niezagospodarowana.
    Buzia modelki zakryta i nie widać emocji, zapachu
    Ja bym starał się jakoś pokaząć śmiejące oczęta takiego dziecka, które wącha kwiat i rozkoszuje się jego zapachem.
    Ty może mniałeś inny pomysł.

Nie bierz zbyt do siebie moich uwag bo sam jestem mocno poczatkujący.
    Chciałem jednak napisać co mi się nie podoba, lub co może uatrakcyjnić takie zdjęcia w moich oczach.
    słuszna uwaga jezeli chodzi o kadrowanie podpisuję sie pod wszystkim co napisałeś z fotografią portretową dopiero zaczynam raczkować obiecuje coś lepszego

Ps jestes pierwszą konkretną osobą która coś napisała

POZDRAWIAM

Uprawnienia umieszczania postów