Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Question Cyfrówki z formatem pełnej klatki 35mm???

Nie wiem czy to w dobrym miejscu, ale jakie lustrzanki cyfrowe mają format matrycy o rozmiarach pełnej klatki małego obrazka? Wiem, że Canon wypuścił coś takiego, SIgma chyba też, ale czy jest jakiś Nikon, a może ma być???
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

W chwili obecnej tylko Canon produkuje matryce wielkości klatki małego obrazka. Sigma w żadnym razie. Był jeszcze Kodak DCS PRO/n, zrobiony na Nikonie F80 - ale to dość specyficzna konstrukcja

Domyślnie

Sony nas mile zaskoczy...

Domyślnie

Czornyj, nie zapominaj o Contaxie.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Czornyj, nie zapominaj o Contaxie.
    Contax N Digital jest nie do dostania w Polsce, na ebayu pojawia się sporadycznie w koszmarnej cenie. A szkoda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    Nie wiem czy to w dobrym miejscu, ale jakie lustrzanki cyfrowe mają format matrycy o rozmiarach pełnej klatki małego obrazka? Wiem, że Canon wypuścił coś takiego, SIgma chyba też, ale czy jest jakiś Nikon, a może ma być???
    Takie rzeczy to tylko w Canonie i to tylko 5D i dalej w góre.
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Question

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Contax N Digital jest nie do dostania w Polsce, na ebayu pojawia się sporadycznie w koszmarnej cenie. A szkoda
    Czy Contax ma nadal to samo mocowanie (Y/C)? Jakie są ceny tych cyfrowych Contax-ów?
    A może Nikon ma coś w planach, nic o tym nie słychać?
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Oczywiście, mocowanie Y/C, można podpinać te wszystkie Zeissiątka
    W tej chwili jest taki do nabycia na ebayu, i czort wie jaką cenę osiągnie - już zresztą jest chora (jak na taką strupieszałą ramotę):

http://cgi.ebay.com/Kyocera-CONTAX-N...QQcmdZViewItem

Domyślnie

sony zrobi FF ? nie no to juz bedzie powaznie tzn juz wtedy bedzie pogon za FF u wszystkich
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    sony zrobi FF ?
    Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    A może Nikon ma coś w planach
    Odnośnie planów, plotek, przecieków itd. nt. lustrzanek z matrycą małoobrazkową to powiem tylko tylke: uwierzę, jak zobaczę w sklepie na półce. Wg. mnie nie ma na co liczyć - to jest drogie, upierdliwe w produkcji i producenci obchodzą temat jak śmierdzące g..o.

Sam wafel krzemowy na wyprodukowanie jednej matrycy FF kosztuje ok. 400 dolców, zaś w przypadku matrycy DX - ok. 40 dolców. To musi potem kosztować.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów