Nie wiem czy to w dobrym miejscu, ale jakie lustrzanki cyfrowe mają format matrycy o rozmiarach pełnej klatki małego obrazka? Wiem, że Canon wypuścił coś takiego, SIgma chyba też, ale czy jest jakiś Nikon, a może ma być???
Szukaj
Nie wiem czy to w dobrym miejscu, ale jakie lustrzanki cyfrowe mają format matrycy o rozmiarach pełnej klatki małego obrazka? Wiem, że Canon wypuścił coś takiego, SIgma chyba też, ale czy jest jakiś Nikon, a może ma być???
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
W chwili obecnej tylko Canon produkuje matryce wielkości klatki małego obrazka. Sigma w żadnym razie. Był jeszcze Kodak DCS PRO/n, zrobiony na Nikonie F80 - ale to dość specyficzna konstrukcja
Czornyj, nie zapominaj o Contaxie.
Pozdrawiam:
Andrzej
Oczywiście, mocowanie Y/C, można podpinać te wszystkie Zeissiątka
W tej chwili jest taki do nabycia na ebayu, i czort wie jaką cenę osiągnie - już zresztą jest chora (jak na taką strupieszałą ramotę):
http://cgi.ebay.com/Kyocera-CONTAX-N...QQcmdZViewItem
sony zrobi FF ? nie no to juz bedzie powaznie tzn juz wtedy bedzie pogon za FF u wszystkich
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Odnośnie planów, plotek, przecieków itd. nt. lustrzanek z matrycą małoobrazkową to powiem tylko tylke: uwierzę, jak zobaczę w sklepie na półce. Wg. mnie nie ma na co liczyć - to jest drogie, upierdliwe w produkcji i producenci obchodzą temat jak śmierdzące g..o.
Sam wafel krzemowy na wyprodukowanie jednej matrycy FF kosztuje ok. 400 dolców, zaś w przypadku matrycy DX - ok. 40 dolców. To musi potem kosztować.
Skontaktuj się z nami