nie przegialem z obrobka ?...
Szukaj
nie przegialem z obrobka ?...
500px.com/kubasikorski
Chyba nie, ale brak mi przynajmniej jeszcze jednego źródła światła...
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
to dosc stare zdjecie, z warsztatow z Jackiem_Z i nie pamietam dobrze setup ale tu byl chyba z lewej softbox, z prawej blenda i od tylu jakas kontra
500px.com/kubasikorski
Czyli chodziło mi o tę blendę - wg mnie troszeńkę zbyt ciemno - choć przy tak agresywnej obróbce, to daje pozytywne wrażenie.
Pzdr.
P.S.
Tak się wydaje, że blenda oświetla tylko twarz...
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
na oryginale zdjecia ciuch byl lepiej oswietlony, obrobka schowala go w cien moze w tym rzecz
500px.com/kubasikorski
Dziewczyna wygląda jakby drapała się po głowie, rozmawiając jednocześnie przez komórkę. Do tego wyszła strasznie... pulchnie. Ciuchy kompletnie zatuszowały z nawiązką jej kształty i wygląda jak wielki ptak kiwi czy struś - kula pierza i odnóża. Oczywiście delikatnie przejaskrawiłem opis.Temperatura światła na rękach jakby różna. Kadr bardzo ciężki pod względem kompozycji i światła. Wydaje mi się także, że modelka jest pochylona, lub zdjęcie zrobione pod kątem. No chyba, że ma taki duży "kuper", trzymając się ptasiej analogii.
Ogólnie warsztatowo, nie docelowo.
Każda ręka z innej bajki. Mnie się nie widzi.
Tutaj jest... podpis
Moim zdaniem przegiąłeś... Jej lewa ręka to już plastik. O tonalności zdjęcia się nie wypowiadam, bo jak się przegląda na lapku, jak niestety ja, to raczej nie jest miarodajna opinia...
D700, N50/1.4 </br>
<a href="https://www.facebook.com/bernardbaniafotografia"></a> <--- BERNARD BANIA - FOTOGRAFIA
Skontaktuj się z nami