Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie Pierwsze próby macro

Ostatnio wyjątkowo zainspirowała mnie fotografia macro. Chciałbym podzielić się pierwszymi zdjęciami. Będę wdzięczny za komentarze i wskazówki(co poprawiać, nad czym pracować) Póki co nie ma mowy o wydatku na obiektyw macro, który, korzystam z pierścienia odwrotnego mocowania i do kita podpinam 50'kę. Niestety na wielu zdjęciach wychodzi przez to ogromna winieta. Dlatego też niektóre zdjęcia są przycięte do dziwnych kwadratowych rozmiarów lub zwyczajnie winieta zostaje na zdjęciu.

1.

2.

3.
    /(...) ach! jak ludzie mnie bolą!/ EOS 450D / kit / 50mm 1.8

Domyślnie

3 fajny kadr , ale brakło ostrości.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Postaram się nad tym popracować. Kolejne zdjęcie. Ta sama mucha, inny kadr. Nie wiem czy GO nie za mała do przesady.

4.

Domyślnie

Na 4 nie ma ostrości Nie załamuj się , początki są bardzo ciężkie. Tylko uważaj, makrofotografia strasznie wciąga

Domyślnie

Tanio skóry nie sprzedam Postaram się kolejny raz wrzucić coś bardziej "trafionego". Że wciąga świetnie widać po ilości zdjęć w tej kategorii. Ogólnie galerie makro na tym forum zawsze najbardziej mi się podobały.
    Ostatnio edytowane przez tszlachcic ; 08-06-2010 o 22:52

Domyślnie

Witam.Początki zawsze są trudne-tylko się nie poddawać.Życze udanych łowów ,a praktyka przyjdzie z czasem.Ja sam mam jeszcze wiele do nauczenia....prawdą jest makro wciąga.

Domyślnie

coś faktycznie z ostrością jest ...

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Witam ponownie,

Koleje dni, kolejne próby. Zakupiłem pierścienie mam nadzieję trochę się z nimi oswoić. Póki co ciężko idzie.

5.

6.

7.

8.

Rozmowny Awatar cialat
    Miasto
    Reńska Wieś/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Widzę te same problemy co u mnie nie można się poddawać pozdrawiam

Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

Domyślnie

Kolejne strzały. Robione dzisiaj. Wiem, że szumi ale musialem wyjść na ISO 1600 bo było wcześnie i brakowało światła. Nie za bardzo wiem jak radzić sobie z tymi szumami w PS'ie.

9. Za mało szczegółów

10. Kadr nie taki jak trzeba

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów