Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie System wyzwalania lamp

Witam,

planuję zakupić lampę studyjną Quantuum R+ Dual Power 600 i chciałbym ja najlepiej wyzwalać bezprzewodowo.

Czy mogli byście polecić jakiś system wyzwalana lamp(w miarę niedrogi lecz w miarę dobry), mówią że podobno ten jest dobry:

http://afe.pl/catalog/wyzwalacz-1kan...nik-p-536.html

Może macie jakieś inne sprawdzone?

Z góry dziękuję za pomoc

Domyślnie

Odbiorniki zasilane z sieci, nie zadziałają w plenerze, dobrą opinię ma rf602

Domyślnie

Mam ten zestaw x3 w studio już ok 4 lat i po za baterią od nadajnika wszystko jest ok!

Domyślnie

polecam rf-602... sprawdzają się bardzo dobrze
    Mamiya + Sony

Domyślnie

A czy rf 602 ma przycisk test? Oraz będzie chodzić z D90?

Domyślnie

nadajnik w rf 606 ma przycisk do wyzwalania (nazwijmy go test) i działa z nikonem D90

Domyślnie

Dziękuję bardzo forumowicze W takim razie zdaję się na was

Domyślnie

A i bym zapomniał jeśli będę wyzwalał lampy w plenerze to poprzez wyzwalacz rf 606 wyzwolę sobie jedną lampę, a z 2 nie będzie problemu żeby wyzwolić poprzez fotocelę?

Domyślnie

Nie wiadomo. Ale raczej to będzie problem. W otwartym terenie, gdy jest jasno, fotocela ci raczej nie wyłapie błysku.
    Kup dodatkowy odbiornik.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Przepraszam, że tak się wypytuje błache pytania, ale lubię wszystko wiedzieć

Z tego co czytałem odbiornikiem steruje się poprzez kanały, czy będzie to działać na takiej samej zasadzie jak wyzwalanie SB-900 poprzez fotocelę, że moc błysku ustawiam na aparacie czy będę mógł swobodnie ustawić sobie moc lampy na jej panelu?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów