Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Dobra Karta CF

Domyślnie

Te nowe modele Extream sa zenujaco wolne...
    Nie marnuj pieniedzy i jesli znajdziesz taniej to bierz Extream IV albo Lexary x300
    35mm

Domyślnie

Ja też mam Sandiski, ale też używam Preteców (metalowa obudowa). Ostatnio na all... kupiłem Samsunga 8GB.
    Zrobiłem na nim zdjęcia na weselu, żadne nie zaginęło, prędkość kopiowania ok. 28MB/s.
    Karta też nie jest droga, także jako 'zapas' polecam.
    D200 plus graty...

Domyślnie

+A ja używam PQI 4gb i 8gb teraz będę kupował 8gb x233. używam od kilku lat wcześniej w Sony R1 a od 2 lat w D300 i teraz D700. puk puk zero problemów
    .: D700 :. + .: D700 :. + 7x szkło + 8x błysk + 7x radio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbazdz Zobacz posta
    Te nowe modele Extream sa zenujaco wolne...
    Nie marnuj pieniedzy i jesli znajdziesz taniej to bierz Extream IV albo Lexary x300
    Czy możesz to poprzeć przykładem, lub podać źródło. Mówimy oczywiście o kartach normalnych a nie podrabianych.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Czy używa ktoś PQI 16gb z D700?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Czy możesz to poprzeć przykładem, lub podać źródło. Mówimy oczywiście o kartach normalnych a nie podrabianych.
    Karta kupiona w UK na Amazon (wiec niepewne zrodlo odpada).
    Sam robilem testy i porownywalem do Ducati ktore mam.
    Po pierwsze - seryjne robienie fotek w Rawach... bidnie, bufor oprozniany dluzej, predkosc klapania tez mniejsza.
    Zgrywanie fotek jest na przyzwoitym poziomie ok 20-25mb/s przez czytnik USB ale juz zapis lezy, w granicach 10mb/s jesli dobrze pamietam.

Mam gdzies screeny z testow ktore robilem, jak odkopie to wkleje.
    Dodatkowo moje spostrzezenia potwierdzil kolo tutaj:
    http://sportsphotoguy.com/extreme-disparity/#more-649
    Niestety jego testy byly juz po moim zakupie, na szczescie Amazon ma 30dniowa mozliwosc zwrotu
    35mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrpl Zobacz posta
    +A ja używam PQI 4gb i 8gb teraz będę kupował 8gb x233. używam od kilku lat wcześniej w Sony R1 a od 2 lat w D300 i teraz D700. puk puk zero problemów
    Ja mam jedną PQI 4GB i leży w torbie jako 'używaj w ostateczności'. Dwa razy mi kilka plików wcięło z tej karty.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Czy jeszcze Ktoś miał przykre doświadczenia z nowymi kartami Extreme, pytam bo planuję kupić 8GB CompactFlash CF SANDISK EXTREME 60MBs.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Nie wiem czy pomogę bo używam SanDisk CF ultra2, jednak nie tylko ze względu na cenę, otóż posiadam SD Extrem 3, wiem wiem to co innego, po zakupie zrobiłem test i karta ta wypadła podobnie do kilka razy tańszego Kingstona, żadnego problemu z SanDisk-em nigdy nie miałem, bardzo polecam tego producenta, może w innym czytniku była by różnica.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów