Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Iza w Babilonie

Domyślnie Iza w Babilonie

Ja też dorzucę kilka fotek Izy z Babilonu.

1. Marzycielka
    2. Z kokardą
    3. Cicho sza...
    4. Nad jeziorem
    5. Ławeczka
    6. Na moście
    7. Dwie twarze Izy
    8. Panienka z okienka
    9. W tańcu zakrecona

Domyślnie

1. Bardzo dajne
    2. Kadrowanie, ucięta dłoń zupelnie bez potrzeby i kokarda na ustach? Kompletnie mi się nie widzi.
    3. Paznokcie modelki, nie podobaja mi sie zupełnie.
    4. Dziwna poza jak dla mnie, nie przemawia.
    5. Bardzo fajne i urocze Jesli masz to w poziomie to proszę wrzuć, strasznie jestem ciekaw
    6. Podoba się
    7. Wieje sztampą
    8. Bardzo dobre, fajny kadr i swiatlo.
    9. Ładnie, choc nie do konca. Cos mi tu nie pasuje...
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Oj Marku, myślałem, że to ja jestem ten "nocny Marek" ... No ale do meritum czyli zdjęć - po kolei:
    1. mam wrażenie, że to crop z większego kadru, jakieś takie miejscami przeostrzone, szyja wyszła nieco płasko
    2 i 3. szkoda uciętej dłoni, zwróć uwagę na niebieski odblask pereł na ręce, troszkę zaburza odbiór światła, no i na moim monitorze nieco blade kolory
    4. kadrowałbym nieco bardziej w prawo lub w lewo i widzę jakby lekką dominantę barwną w odcieniu oliwkowym - głównie w cieniach na twarzy
    5. podobna dominanta w cieniach na nodze jak w 4, dodatkowo raczej za punkt odniesienia przyjąłbym poziom rzeki a nie pion ławki, wystepmlowałbym odcisk na nodze od podkolanówek, jednak kadrowałbym szerzej dając więcej przestrzeni przed Izą
    6. ładnie ale jak już jesteśmy drobiazgowi i dążymy do perfekcji to do usunięcia nitka z leginsów na lewej łydce i klamra od paska
    7. fajne nasycone kolory, prawie jak z Fuji tylko skąd wzięła się tak duża aberracja na granicy drzew ??
    8. bardzo przeszkadza mi w odbiorze ten zielonkawy zafarb na cerze, zwłaszcza na przedramieniu. A próbowałeś wyprostować i kadrować tylko do ramy okiennej ?
    9. zielonkawe ramie, i tak mi się coś zdaje, że było z cienia dość forsownie wyciągane

a ogólnie to Marku wiesz, Iza się podoba nawet na zdjęciu z założonym na obiektyw dekielkiem
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

Fajne, ale mz 3 nieostra, a 5 krzywy horyzont ;p A 8 i 9 dla mnie bomba.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Tak pomieszam troszeczkę
    1. to oryginalny kadr, nic nie cięte
    2. wiem, ale i tak miała ucięte palce
    5. jakbym za poziom odniesienia wziął brzeg, to modelka by wpadła do wody
    wtedy dopiero było by dziwnie
    6. Valush, masz brudny monitor
    ten zielonkawy zafarb to odbicie światła słonecznego od zielonych traw. Ramię było w cieniu i nie ruszałem go wcale (na zdjęciu)

Dzięki za wskazówki. Następnym razem będzie lepiej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinokio Zobacz posta
    Tak pomieszam troszeczkę
    Ojtam Luźne uwagi są po to by były - luźne Ważne, że się zdjęcia robi i poprawia własne niedoskonałości - trzeba pstrykać i mimo wszystko poakzywać te które naszym zdaniem są naj - wtedy widzimy progres. Nie warto być tylko anonimowym krytykantem-obserwatorem
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

dobra robota - mnie tam sie podobają z naciskiem na foto : "Dwie twarze"

Domyślnie

Przyjemny set.
    3 spoko, ale nie do końca, 5 bardzo symapatyczne, naturalne. 6 ok, 7 jakby na siłę zrobione - mało modelki w kadrze, legginsy i bluzka to czarne plamy, odbicie w sumie niepotrzebne. 8 mój faworyt, bardzo mi się podoba. W 9 brakuje mi twarzy i radości na niej, mimo to całkiem gitu
    N

Domyślnie

bardzo podoba mi sie pierwsze, Iza wyglada na nim jak Audrey Hepburn
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valush Zobacz posta
    Ojtam Luźne uwagi są po to by były - luźne Ważne, że się zdjęcia robi i poprawia własne niedoskonałości - trzeba pstrykać i mimo wszystko poakzywać te które naszym zdaniem są naj - wtedy widzimy progres. Nie warto być tylko anonimowym krytykantem-obserwatorem
    Wiem, często z boku lepiej widać niż na wprost. Zawsze ktoś coś podpowie, na co nie zwróciłem uwagi, a to pomaga (pod warunkiem, że rady są konstruktywne) i uczymy się na przyszłość.
    Po weekendzie wrzucę Ewę, Dorotę i Agnieszkę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów