Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Nie HDR

Domyślnie

Niebo na pierwszej kompozycji trzeba koniecznie poprawić, tzn. pozostawić naturalny koloryt, taki jak był w momencie fotografowania! To sztuczne b&w bardzo psuje odbiór całkiem ładnego zdjęcia.
    Artur_Romankiewicz F80+D200+M645Pro+EIZO L778

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art_Ro Zobacz posta
    Niebo na pierwszej kompozycji trzeba koniecznie poprawić, tzn. pozostawić naturalny koloryt, taki jak był w momencie fotografowania! To sztuczne b&w bardzo psuje odbiór całkiem ładnego zdjęcia.
    Widzisz zdjecie bylo robione z szarym polowkowym cokinem, ktory mi zalewa niebo purpura (magenta), wiec jak zostawie tak jak aparat to zlapal to powiecie ze jest nie naturalnie. Jest to wiec moja interpretacja danego ujecia i warunkow panujacych w tym oto ujeciu. Bylem tam i widzialem na wlasne oczy.
    A tak na marginesie to daleko temu niebu od B&W, oczywiscie mozna tam nasycic kolorem, lecz jak juz pisalem taki byl moj wybor.
    Biore ta uwage do serca i w wolnej chwili pobawie sie jeszcze tym niebem, zobaczymy co wyjdzie.

Pozdrawiam
    S5 d70s n35 1.8 n50 1.8 n85 1.8 s10-20 n18-70 s70-200

Domyślnie

1. fajne foto z uwagą o niebie
    2. ciekawie wygląda, ale czy pierwszy plan nie nazbyt jasny?

Domyślnie

..... jedynka bardziej zachęcam do walki z niebem

Domyślnie

Oba ciekawie wyszły,jedynka bardziej mi się podoba.

Domyślnie

Wlasnie mi wpadl w oko cytat, ktory pasuje do komentazy odnosnie nieba:

" I like to remember things my own way. How I remembered them, not necessarily the way they happend"

Lost Highway

Znalazlem to na stronie Andrzeja Dragana. Jesli ktos jeszcze nie widzial, a watpie, to polecam zajzec na strone:
    http://andrzejdragan.com/
    S5 d70s n35 1.8 n50 1.8 n85 1.8 s10-20 n18-70 s70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurek1906 Zobacz posta
    Oba ciekawie wyszły,jedynka bardziej mi się podoba.
    Zgadzam sie.
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH_MALL Zobacz posta
    Wlasnie mi wpadl w oko cytat, ktory pasuje do komentazy odnosnie nieba:

" I like to remember things my own way. How I remembered them, not necessarily the way they happend"

Lost Highway

Znalazlem to na stronie Andrzeja Dragana. Jesli ktos jeszcze nie widzial, a watpie, to polecam zajzec na strone:
    http://andrzejdragan.com/
    można wszystko zapamiętać na swój sposób jak to mówi cytat, ale pamiętaj że pokazując swoją wizję oczekujemy komentarzy i w dużym stopniu akceptacji, ponadto w każdej pracy fotograficznej doszukujemy się piękna nawet w tej pełnej grozy lub tej abstrakcyjnej, ale jednak jesteśmy w dziale krajobraz co warto podkreślić - lecz każda praca obojętnie z jakiegokolwiek gatunku musi być spójna plastycznie, tonalnie, i tylko o tym pisałem mając na myśli brak spójności - ale jeżeli jak twierdzisz temu niebu jest daleko do b/w i w połączeniu z intensywnym kolorystycznie dołem stanowi to w/g Ciebie dobre połączenie to mimo uwag negujących staje się to Twoim wyborem
    ponieważ jest to portal na którym ludzie się uczą mz. o tak rażących odstępstwach od ogólnie przyjętych kanonów fotograficznych, należy pisać żeby nie stało się to wzorem do powielania

pozdrawiam

Domyślnie

1 super,fajne kolory...jednak to fuji daje mozliwości

pozdrawiam
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów