Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Szpak

Domyślnie

Trochę inaczej podszedłem do obróbki.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Widzę, że Kolega zaczyna eksperymentować...ciekawe efekty. Najbardziej przypadła go gustu piątka. Na czym polega inność podejścia do obróbki i jaki program do obróbki ?
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

5 jest rewelacyjna!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajacek44 Zobacz posta
    Widzę, że Kolega zaczyna eksperymentować...ciekawe efekty. Najbardziej przypadła go gustu piątka. Na czym polega inność podejścia do obróbki i jaki program do obróbki ?
    Program to NX2 wymazywanie kawałka budki w Corel PHOTO PAINT
    Pierwsze robiłem w nocy i na zmęczonego, na ostatnim dałem suwakiem exposure compensation w prawo zamiast w lewo jak w poprzednich, potem trochę contrastu i jeszcze sporo rozjaśniłem, reszta tak samo.
    Trochę jeszcze muszę popracować nad obróbką, bo popełniam sporo błędów, nie wiem jak dobrze poprawić trudne fotografie.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Secik fantastyczny Zbyszku - rady dla nowicjuszy bezcenne . Podpowiedz w czym likwidujesz i jak szumy przy wysokim iso.
    pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

To nie ja to D700, odpłaca się za wydane pieniądze na niego, możliwością ponoszenia ISO do 1200 prawie bez strat a 800 bez strat, w jakości,
    Druga sprawa to jak podejdziesz blisko to nie musisz takiego cropa robić i już masz mniejszy szum.
    Z zasady nie odszumiam zdjęć.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Piąteczka rewelacja.

Prawie godło.
    Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? A.E.

Domyślnie

Przepiękna seria.5 rządzi

Domyślnie

Dzięki, pastaleon
    Witam Wszystkich po dość długiej przerwie, nie myślałem, że ktoś jeszcze wyciągnie ten wątek gdzieś z ostatnich stron.
    Musiałem poświęcić się Firmie i fotografowanie poszło na bok, przez wakacje nie zrobiłem ani jednego zdjęcia, teraz wracam na łono natury i na dniach pokażę coś z ptaszków, na razie z karmnika, trzeba znowu dojść do wprawy.
    Nie oceniałem zdjęć gdyż uważam, że jak się samemu nie fotografuje to niema co zwracać uwagi komuś kto poświęca swój wolny czas na uganianie się za zwierzyną.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów