Ostanie najlepsze![]()
Szukaj
Trochę inaczej podszedłem do obróbki.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Widzę, że Kolega zaczyna eksperymentować...ciekawe efekty. Najbardziej przypadła go gustu piątka. Na czym polega inność podejścia do obróbki i jaki program do obróbki ?![]()
Pozdrawiam Jacek P.
Program to NX2 wymazywanie kawałka budki w Corel PHOTO PAINT
Pierwsze robiłem w nocy i na zmęczonego, na ostatnim dałem suwakiem exposure compensation w prawo zamiast w lewo jak w poprzednich, potem trochę contrastu i jeszcze sporo rozjaśniłem, reszta tak samo.
Trochę jeszcze muszę popracować nad obróbką, bo popełniam sporo błędów, nie wiem jak dobrze poprawić trudne fotografie.
Pozdrawiam Zbyszek
Sony HDR SR 11
Secik fantastyczny Zbyszku - rady dla nowicjuszy bezcenne . Podpowiedz w czym likwidujesz i jak szumy przy wysokim iso.
pozdrawiam
Mariusz
To nie ja to D700, odpłaca się za wydane pieniądze na niego, możliwością ponoszenia ISO do 1200 prawie bez strat a 800 bez strat, w jakości,
Druga sprawa to jak podejdziesz blisko to nie musisz takiego cropa robić i już masz mniejszy szum.
Z zasady nie odszumiam zdjęć.
Pozdrawiam Zbyszek
Sony HDR SR 11
Piąteczka rewelacja.
Prawie godło.
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? A.E.
Przepiękna seria.5 rządzi
Dzięki, pastaleon
Witam Wszystkich po dość długiej przerwie, nie myślałem, że ktoś jeszcze wyciągnie ten wątek gdzieś z ostatnich stron.
Musiałem poświęcić się Firmie i fotografowanie poszło na bok, przez wakacje nie zrobiłem ani jednego zdjęcia, teraz wracam na łono natury i na dniach pokażę coś z ptaszków, na razie z karmnika, trzeba znowu dojść do wprawy.
Nie oceniałem zdjęć gdyż uważam, że jak się samemu nie fotografuje to niema co zwracać uwagi komuś kto poświęca swój wolny czas na uganianie się za zwierzyną.
Pozdrawiam Zbyszek
Sony HDR SR 11
Skontaktuj się z nami