Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Godzine temu

Domyślnie

Dzieki za Wasze zainteresowanie. Ciesze sie ze zdjecie sie podoba.
    Odnosnie horyzontu to po pierwszej uwadze na ten temat natychmiast poprawilem, wiec jesli kos jeszcze widzi krzywo to twierdze, ze ma krzywa krawedz okna przegladarki
    Ostatnio nauczylem sie czegos waznego - nie ma rzeczy perfekcyjnych - i nauczylem sie z tym zyc. Inaczej patrze na swiat - to naprawde pomaga.

Jeszcze raz dziex za zainteresowanie.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 10-05-2010 o 14:28 Powód: ort. "zeczy"
    S5 d70s n35 1.8 n50 1.8 n85 1.8 s10-20 n18-70 s70-200

Oszczędny w słowach
    Miasto
    xx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Nikt nie żąda od Ciebie matematyki,nawet na podstawowym poziomie,ale czy tak trudno zrozumieć,że nawet niewielkie usterki psują odbiór zdjęcia...poza oczywiście celowym,o dużym kącie, pochyleniem kadru.
    Wystarczyło napisać...."a mnie to nie przeszkadza"...a nie drwić,ze słusznych,mz ,uwag Kolegów.
    Jak kogos to urazilo to przepraszam.
    Gdyby to zdjecie dac do wydruku do jakiegos magazynu, albo w wiekszym formacie na sciane na wystawe, to raczej nikt by tego stopnia nawet nie zauwazyl.
    D90D700D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Zdjęcie fajne, podoba się .
    Jednak moim zdaniem ostrość na pierwszym planie lekko uciekła, troszkę można by w kadrze stempelkiem popracować i jak dla mnie, to też wolę jak się nie leje na biurko .
    podpiszę się - fotka mimo rozmycia ogólnie mz. robi wrażenie nieostrej, przez co sam motyw również traci

Domyślnie

Zdjecie to zrobione na projekt do szkoly. Projekt nosi tytul "Fine Art Photohraphy".
    Aspekt ostre nie ostre nie ma kompletnie znaczenia i nie jest poruszany na zajeciach, wpaja nam sie, ze w fotografii sa znacznie wazniejsze elementy skladowe niz ostrosc. Ostrosc na tym forum nabrala znaczenie prwie ze kultowe, najwazniejsze, bez ktorego fotografia automatycznie nie jest dobra.
    Prosze was skupcie sie na obrazku, na temacie, na klimacie, na atmosferze, uczuciach. Czesto fotografia ma rowniez przeslanie. Zostawcie w spokoju technikalia. Oczywiscie moglem wyostrzyc zdjecie zeby nikt nie mowil ze brak ostrosci, ale zdecydowalem ze takie jest dobre, wkoncu to moje zdjecie i moja decyzja.

Czy ostre = dobre w fotografii, kiedys tak myslalem, teraz juz nie.
    Im dluzej ucze sie o fotografii tym bardziej wiem ze zdjecie to nie tylko matematyka.

Pozdrawiam.
    Zycze ostrych zdjec.
    S5 d70s n35 1.8 n50 1.8 n85 1.8 s10-20 n18-70 s70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH_MALL Zobacz posta
    Zdjecie to zrobione na projekt do szkoly. Projekt nosi tytul "Fine Art Photohraphy".......

..........Zycze ostrych zdjec.

mz. nie ma znaczenia pod jakim kątem i w jakim celu ta fotografia jest robiona, wystawiasz więc oceniamy, ponadto chciałbym żebyśmy się dobrze zrozumieli, jest ostrość i ostrość - nie pisałem o ostrośći wypalajacej, oczy pisałem o takiej ostrości gdzie nawet przy "miękiej fotografii" a domyślam się ze taki był Twój zamysł potrafi być ona ostra - po prostu nie odczuwa się niedosytu ogladając fotografię własciwie wyostrzoną , a ja ogladąjac Twoje zdjecie mam wrażenie braku ostrości (a raczej do detalistów na tym forum się nie zaliczam )
    nie potrzebne są więc życzenia z dedykacją ostrości, gdyż każdy przechodzi pewien etap jej nadmiaru, kiedyś bardzo ostrzyłem i kontrastowałem fotografie, było sporo komentarzy o tym ze mam żyletkowate foty, od dwoch lat praktycznie ostrzę śladowo, a i z kontrastem bardzo uważam
    dobrym przykładem są zdjęcia Nemetha, rozmyte a ostre - taką właśnie ostrość miałem na myśli pisząc o jej braku w Twojej fotografii

pozdrawiam

Domyślnie

bardzo fajne. robione z szarym cookinem? [miejsce samo w sobie wyglada bardzo urokliwie]
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów