Przestaw tryb pracy migawki na zdjęcia seryjne.
Szukaj
Przestaw tryb pracy migawki na zdjęcia seryjne.
Nie wychodzi wychodzi mi to wogóle ;/ Ustawiam samowyzwalacz na 3 fotki (jakie opóźnienie?), w "i" wybieram BKT z 1.0. Aparat ma być w trybie manualny?
Samowyzwalacz na 3 fotki, opóźnienie jakie Tobie odpowiada. Tryb nie ma znaczenia. Może być M, A, S, P, portret, krajobraz itd.
No i dlatego mam problem i pisze tutaj bo robię jak piszecie od rana i lipa. Ustawiłem samowyzwalacz na 3 foty. Strzelam zdjęcie i leci jedno. WTF?
Ustawienie 3 fot w trybie samowyzwalacza w menu to jedno, a potem ustaw jeszcze tryb wyzwalania migawki z pojedynczego zdjęcia albo seryjnego na samowyzwalacz (zagareczek).
Pozdrawiam, Piotr Reddig!
Moja galeria: www.picasaweb.google.com/piotrreddig
I jeszcze tryb migawki na seryjny
no tak reggy ma szybsze palce-)
Nie przesadzajmy.Prędzej Ci się poruszy obiekt fotografowany niż aparat od naciskania spustu, chyba że masz ręce jak dwie łopaty, robisz HDRy na ogniskowej >300mm lub masz statyw który się do niczego nie nadaje. Kiedyś bawiłem się w opóźnioną ekspozycję, wyzwalanie z pilota, aż pewnego dnia stwierdziłem, że nie ma żadnej różnicy między tymi egzorcyzmami, a zwykłym trzykrotnym naciskaniu spustu. A na prawdę jestem maniakiem, który robi dużo HDRów.
nie seryjny tylko H
NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...
Przed chwilą wziąłem swojego D5000 do ręki, ustawiłem w opcji samowyzwalacza opóźnienie 10 sek, 3 zdjęcia, potem "i", przeszedłem do BKT w prawym dolnym rogu i wybrałem 1.0. Potem przeszedłem do trybu wyzwalania migawki i wybrałem samowyzwalacz. Wykadrowałem, ustawiłem ostrość, docisnąłem spust migawki. Dioda wspomagania AF poświeciła przez 10 s. po czym aparat zrobił pierwsze zdjęcie, potem drugie i i trzecie. Pierwsze nie ma korekty ekspozycji, drugie ma -1EV a trzecie +1EV.
Potem znowu przeszedłem do BKT i wybrałem OFF i tryb wyzwalania migawki na S.
Od początku co robie
1) Menu > samowyzwalacz > 3 fotki
2) Przycisk "i" BKT na 1.0 i Tryb wyzw. migawki na seryjny
3) Strzelam fote i mam jedno zdjęcie.
tragedia![]()
Skontaktuj się z nami