Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Kopia presets w LR

Witam,
    czy jest jakiś sposób na zrobienie kopi presetów w LR?
    chodzi mi o to ze robię kopie , przeinstalowuje system i wgrywam za presety wszystkie razem a nie pojedynczo jak przy instalacji początkowej.
    szukałem ale jakoś marnie mi to wyszło, albo nie ma takiej opcji
    .: D700 :. + .: D700 :. + 7x szkło + 8x błysk + 7x radio

Domyślnie

Opcja jest - presety użytkownika siedzą (w win7) w katalogu C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\Adobe\ Lightroom\Develop Presets\User Presets. Przynajmniej u mnie.
    W każdym razie robisz tak - w LR klikasz prawym na wybrany preset i masz dwie opcje:
    1. "Export" -> dla każdego oddzielnie, zapisujesz je sobie gdzies pojedynczo.
    2. "Show in explorer" - pokazuje Ci katalog, w którym siedzą presety. Kopiujesz cały katalog User Presets i po instalacji LR de novo wrzucasz go tam, gdzie jego miejsce (zobacz u siebie, gdzie toto siedzi, u mnie jest jak wyżej, jeśli masz WinXP, nie mówiąc o makówce, będzie inaczej).

Pojedyncze presety możesz zaimportować również klikając PPM na listę "User Presets" w LR i wybierając "Import"
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

spoko będę musiał przetestować mam win7 drazniło mnie ze ginęły mi po przymusowej instalce nowego sys.
    thx
    .: D700 :. + .: D700 :. + 7x szkło + 8x błysk + 7x radio

Uprawnienia umieszczania postów