Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Epmm - 29.04.2010

Na wstępie chciałem się przywitać gdyż jest to mój pierwszy post w tym dziale!
    Przede mną jeszcze dużo nauki ale jakoś zacząć trzeba! ;]
    Zapraszam do oglądania i mile widziana krytyka i jakieś porady .

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.Bardzo nisko było! (Kifcio coś o tym wie :P)
    11.O tak nie lotniczo

Zapraszam do komentowania!
    Pozdrawiam!

Domyślnie

W tych warunkach Sigma już trochę poległa. Ostrości na długim końcu praktycznie nie ma.
    Z lotniczych to najładniej wyszła nielotnicza 11
    Ale i tak zazdroszczę okazji do popstrykania migosiów
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mori
    W tych warunkach Sigma już trochę poległa
    Nie tylko sigma trochę poległa, N70-300VR tez ledwo wyrabiał. Ale to w innym wątku będzie, jak będzie co pokazać . Cieszę się, że moje namowy popkasa do zaprezentowania fot dały pozytywny skutek I dobrze - po to jest forum.

Co do zdjęć, MZ - jak na początki, jest OK. Z całego setu: 2. 4. 8. A ogólnie to chyba za malo kontrastu na wszytskich fotach. Ale trzeba ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyc. nie od razu Rzym zbudowano.

Cytat Zamieszczone przez popkas
    10.Bardzo nisko było! (Kifcio coś o tym wie :P)
    Noooo , było mega nisko i mega szybko - mało się nie spierniczyłem ze słupka , jak przed nami poszedł w pion.

Dzięki za wspólne focenie i pozdrawiam

Domyślnie

Fajnie się ogląda, ale:
    wg mnie zdjęcia poruszone ( szczególnie 1 i 4 ) więc czemu ISO 200 a czasy 1/100 i 1/160?
    można by było nie dochodzić do 500, zrobić na 400 i bardziej wykadrować w kompie
    faktycznie trochę więcej kontrastu bo niebo Wam nie zagrało poza 11

Domyślnie

kadry generalnie nie bylyby zle, ale sugerowalbym poczytac cos o podstawach fotografii, a szczegolnie o zaleznosci ogniskowa - czas naswietlania, jesli zalezy nam na nieporuszonych zdjeciach, bo na wiekszosci z nich sa szkolne bledy tego typu w zwiazku z czym w moim odczuciu nadaja sie one jako lekcja pt. czego nie robic
    2 i 3 fajny klimat

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Czasy bestialsko za długie. Kupę szumu. A obiektyw to jakiś Rubinar czy co?
    Polecam pooglądać fotki innych co by podejrzeć obróbkę i kadrowanie, ale jak pisał kichu - coś poczytaj najpierw.
    I nie łam się!

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za komentarze i porady!
    Na następnym wypadzie postaram się coś lepszego ustrzelić . Ale aktualnie nic nie huczy w mińsku, a dzisiejsze loty zostały odwołane : (. Mam nadzieję, że w następnym tygodniu coś pocykam(y). Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za komentarze!

Uprawnienia umieszczania postów