Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

Soczewki z filtrem polaryzacyjnym barwione (przyciemniane na zamówienie). Zdarzało się, że jechałem w nich w nocy, jak dużo aut jechało z naprzeciwka i dawało po oczach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez js70 Zobacz posta
    Kiedyś polaryzacyjne okulary kosztowały majątek, ale teraz dostaniesz już od 20 ZŁ.
    Błagam Cię ... napisz, że żartujesz
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Warto zastosować rozwiązania ze sportu, a dokładnie z kolarstwa.
    Np.:
    http://www.bbbparts.com/sportsglasse...ew-bsg3371.php
    http://www.rower.com.pl/-p-276112.html - chociaż Accentów nie polecam
    http://www.ceneo.pl/887189
    http://www.sansport.pl/index.php?mai...roducts_id=402
    i najdroższe rozwiązanie, czyli Rudy Project (nazwa brzmi dość zabawnie, ale robią naprawdę dobre bryle i nie tylko):
    http://www.rudyproject.pl/okulary/sp...perception.php
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Polecam soczewki jednodniowe. Zostałem namówiony na nie tutaj na forum i bardzo jestem z nich zadowolony. Niestety wątek nie przeżył prawdopodobnie przeprowadzki na inny serwer, bo coś nie mogę go znaleźć. Generalnie polecono mi soczewki CIBA Dailies. Naprawdę wygodne, zakładasz w słoneczny dzień, po czym wyrzucasz wieczorem. Jak nie potrzebujesz to nie nosisz, nie "zużywają" się jak miesięczne itp. Tak na dobrą sprawę to 30 szt. niekiedy wystarczało na sporo ponad miesiąc (oczywiście jak pogoda była kiepska i nie potrzebowałem często okularów przeciwsłonecznych)
    nie wiem co prawda jak działaja, ale jak przy 200kmh zajdzie słonce ?

ooo tu superr tylko cena
    musze przetrawić
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-04-2010 o 11:45 Powód: multicytaty!
    ff

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    nie wiem co prawda jak działaja, ale jak przy 200kmh zajdzie słonce ?
    To ściągnie okulary Kolega pisał o zestawie: zwykłe soczewki + okulary przeciwsłoneczne.

Domyślnie

Ja z racji tego, że okularów używam tylko w samochodzie i to raczej tylko w deszczu, wieczorem czy przy złej widoczności mam taki patent. Normalne okulary z antyrefleksem z dodatkową nakładką przeciwsłoneczną mocowaną na magnesie. Nakładka idealnie taka sama jak oprawki. Optyk mi taki zestaw polecił do mojego zastosowania.

A jako przeciwsłoneczne mam wspomniane już w wątku Zeppelin, ale nie jestem zadowolony, dlatego kupiłem Oakley i z nich jestem zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez M_B ; 30-04-2010 o 15:06

Domyślnie

Warto jeszcze wiedzieć, że kupując okulary przeciwsłoneczne o dość dużym przyciemnieniu (klasa 4) nie można prowadzić samochodu. Dotyczy to np okularów wysokogórskich itp.

Domyślnie

Ja niestety mam dwie pary - spadek po promocji kup jedne a drugie dostaniesz gratis. Te drugie gorsze co prawda ale są przyciemniane i bardzo dobrze się sprawdzają w samochodzie. Zasadniczo można się przyzwyczaić i zdaje to finalnie egzamin. Szkła + zwykłe okulary mi się nie sprawdziły.
    F90; D300s; N AF-S 10-24 3.5-4.5; N AF 50 1.8; N AF-S VR 70-300 4.5-5.6; S 70-200 2.8 II; T 28-75 2.8; T SP AF 90 2.8 Di Macro 1:1; T AF 35-90 4-5.6; Metz 58 af-1,

Domyślnie

Za greco
    Wg mnie do samochodu tylko takie z polaryzacyjnymi szkłami.
    Sam używam takich i bardzo sobie chwalę. Niwelują odblask słońca od asfaltu w godzinach porannych i wieczornych. Poprawiają kontrast. Są o niebo lepsze niż wszystko co miałem do tej pory.
    Tylko jeśli jest napisane, że mają polaryzację i kosztują 100zł to niestety jest ściema. Najlepiej porównać sobie z filtrem polaryzacyjnym do aparatu i widać czy okulary rzeczywiście mają spolaryzowane szkła czy nie.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Za greco
    Wg mnie do samochodu tylko takie z polaryzacyjnymi szkłami.
    Sam używam takich i bardzo sobie chwalę. Niwelują odblask słońca od asfaltu w godzinach porannych i wieczornych. Poprawiają kontrast. Są o niebo lepsze niż wszystko co miałem do tej pory.
    Tylko jeśli jest napisane, że mają polaryzację i kosztują 100zł to niestety jest ściema. Najlepiej porównać sobie z filtrem polaryzacyjnym do aparatu i widać czy okulary rzeczywiście mają spolaryzowane szkła czy nie.

Nie do końca zgodzę się z pogrubieniem. Miałem Brendy z polaryzatorem, teraz mam okulary Arctica. Obie pary kosztowały poniżej 100 zł. Według mnie na prawdę dobrze polaryzują światło.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów