Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Początki...

Domyślnie Początki...

Witam
    Jestem tu nowy, i do tej pory tylko czytałem forum i oglądałem fotki...
    ale chyba nadszedł czas by coś wkońcu pokazać.
    Kadr nie powala, ale może obróbka....?? Opinie i krytyka mile widziana....

Domyślnie

Dlaczego, skoro sam wiesz, że kadr słaby, na debiut nie wybrałeś lepszego, nawet jeśli ów debiut miałby nastąpić parę dni później. Szkoda. O kolorach pewnie napiszą Ci koledzy, ja się nie znam.

Domyślnie

Masz "landszaftowe" szklo........warsztat jakis jest , kolorki odrobine za zimne.....a kadr....slaby to fakt
    Ale walcz dalej i szukaj czego ladnego!

Domyślnie

z czysto technicznych uwag, IMO lepiej się sprawdza w takich kadrach pomiar centralny

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez look Zobacz posta
    z czysto technicznych uwag, IMO lepiej się sprawdza w takich kadrach pomiar centralny
    a to niby dlaczego???

Pytam, bo albo mącisz niepotrzebnie koledze, który początkuje, albo ja jeszcze wiem za mało i chętnie się douczę
    Ostatnio edytowane przez to ; 29-04-2010 o 10:34 Powód: uzupełnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    a to niby dlaczego???

Pytam, bo albo mącisz niepotrzebnie koledze, który początkuje, albo ja jeszcze wiem za mało i chętnie się douczę
    dokładnie jest tak jak pisze _Tomek_, po co młodemu koledze mieszać w głowie, jest początkujący więc uczy się i o wiele częściej pomiar matrycowy (z większa ilością sensorów dokonujących pomiaru w kilku różnych częściach kadru ) zda egzamin, aniżeli pomiar centralny, szczególnie jest potrzebny gdzie występują kontrasty i zróżnicowany motyw
    sam osobiście na 99% moich zdjęć korzystam z pomiaru matrycowego i praktycznie mnie nie zawodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    sam osobiście na 99% moich zdjęć korzystam z pomiaru matrycowego i praktycznie mnie nie zawodzi
    Ale często wprowadzasz korektę -+ coś tam EV . Z drugiej strony czy to zdjęcie jest źle naświetlone?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Proac150 Zobacz posta
    Ale często wprowadzasz korektę -+ coś tam EV . Z drugiej strony czy to zdjęcie jest źle naświetlone?
    korektę wprowadzam przy bardzo silnym bocznym świetle i z reguły na minus oraz małe wartosci -03EV lub -07EV (ale to chyba robi każdy kto zna swój aparat), poza tym pełną klatkę mz.wbrew pozorom naświetla się trudniej ( większa matryca ) ale dość OT

Domyślnie

Dzieki za krytyke....
    I nie wiem czy coś to zmieni ale dodam że fotka była zrobiona z włączoną funkcją d-lighting na maxa....

Domyślnie

Ładne niebo. Podłoga brzydka.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów