Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiago_78 Zobacz posta
    Witam. Niedugo bo 9 maja czeka mnie fotografowanie komunii. Jesli chodyi o komunie to nie mialem nigdy z tym do czynienia. Chodzi mi raczej o fotografowanie imprezy na sali tzn jest tam 8 komunii jednoczesnie ok. 240 osob. Jak to widzicie. Jakie kadry. Planuje zrobic odbitki po jednym zdjeciu i wywiesic je do sprzedazy w tym dniu plus albumz jamniki dla kazdej z rodzin. Ile kasowac za odbitke 13x18. Dodam ze za samo fotografowanie nie biore kasy a raczej traktuje to jako reklame. Mysle ze ze sprzetem raczej dam rade. Prosze o rady bardziej doswiadczonych kolegow.

Doświadczenia nie mam w tej materii,ale obserwuję życie i wiem jak robią to inni-po co kombinacje,rozpisywanie sie-zbierz po imprezie adresy,emaile-ale oficjalnie(na prościutkim formularzu,nie nachalnym,z kilkoma pytaniami,(wręczając jednoczesnie wizytówkę).Po wszystkim usiądz i przyłóż sie do jakiejś iindywidualnie skierowanej odbitki i roześlij ją po paru dniach jak emocję już opadną a jednocześnie dojrzeją troszkę(poglądowy miks grupówki i portretu na jednej odbitce np).Zaoferuj promę np.portret X zł,grupówka,Y zł,za całość 40% taniej.System opłat i dostawy wymyśl już sobie sam-trochę włożysz...najwyżej trochę stracisz,napewno zyszkasz wiarygodność,a to już wiele.A tak narobisz zamieszania,szumu,odpustu i klapa będzie.
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 02-05-2010 o 02:44

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów