Dlatego kilka postów wcześniej napisałem, że powstanie wiele różnych wersji wykorzystujących jedno rozwiązanie.
Jak wyżej, w każdym razie istnieje taka możliwość.
Ad1. Moim zdaniem wystarczy osłonic diodę minimalizując dostęp światła, powinno wystarczyć (oczywiście ilość światła jaka ma padać na fotoelement trzeba dobrac eksperymentalnie).
Ad2. Osobiście pozostaję przy baterii 23AE 12V ( dostępna na każdej stacji benzynowej ).
Do 9V kupiłem już nawet koszyki, ale jest duża i nieporęczna, pojemniki wykorzystam jako obudowy całego układu z baterią.
Ad3. Antena nadawcza jest bardzo ważna, warto zapłacić 40zł za dobrą antenę.
Ad4. Miałem ochotę na wbudowanie układu do wnętrza lampy, ale nie wiem czy Telekontrolli się tam zmieści, inne moduły są mniejsze więc wybór pomiędzy wielkością i jakością jest![]()
Myślę, że zakończy się to na połączeniu odbiornika do lampy za pomocą gniazda PC, oczywiście są trzy opcje do wyboru. Jeśli chcemy mieć uniwersalne połączenie do lampy pozostaje dioda IR i przyssawka, opaska, czy gumka.
Moduły i anteny leżą już u mnie na biurku, właśnie pożegnałem kuriera
I tak (jak to już wcześniej napisał) podobne urządzenia będą niedługo dostępne na Allegro, niech tylko statek z Chin dopłynie do Europy![]()
Będzie dokładnie to co oferuje CLS, ani mniej, ani więcej
Chyba chodzi Ci o montowanie do body? Podstawka do nadajnika już gotowa, muszę ją jeszcze wyrównać papierem ściernym![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami