Nie chce mi się czekać na paczkę z Chin przy tak małym zamówieniu, zresztą Telecontrolli ma najlepsze opinie ( tak przeczytałem).
Co do lamp, to powinny pracować tak samo jak w normalnych warunkach, gdy posługujemy się CLS na podczerwień (oczywiście przy założeniu, że czujniki IR widzą dobrze błysk sterujący).
Odnośnie zakłóceń toru radiowego jestem optymistą. Wprawdzie będę dążył do uzyskania zasięgu 100m w otwartej przestrzeni, ale użytkowo odległość ta będzie z pewnością mniejsza
Na tak krótkim dystansie zakłócenia nie powinny być zbyt dokuczliwe ( nawet przy przeszkodach typu filary, ściany etc.).
Chcę zastosować zasadę słaba antena (wbudowana) w odbiorniku i mocna antena (zewnętrzna) w nadajniku co powinno zmniejszyć do minimum zakłócenia tła.
Zobaczymy jak będzie wyglądał sygnał radiowy i przesłana nim sekwencja, w razie czego podciągnie się to ME555, albo w inny sposób ( nie ma się co martwić na zapas ).
Nad końcową weryfikacją sygnału ma panować procesor w Sabinie, choć spodziewam się, że nie będzie miał zbyt wiele do roboty![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami