Ale fizyczna obecność sygnału 2 na dolnym przebiegu znaczyłaby, że radio ten sygnał dało rade przesłać, tylko układ formujący sygnał sobie nie poradził.
Znaczy się, tak mi się wydaje.
Szukaj
Ale fizyczna obecność sygnału 2 na dolnym przebiegu znaczyłaby, że radio ten sygnał dało rade przesłać, tylko układ formujący sygnał sobie nie poradził.
Znaczy się, tak mi się wydaje.
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Jestem tego samego zdania, jednak zastanawiam się czy da się w prosty sposób odpowiednio ukształtować sygnał po stronie odbiornika, czy też dać sobie spokój z Phottix'em i zbudować prosty układ
Koszt modułów nie przekroczy 100zł, ale trzeba będzie wykonać płytki i obudowy z systemem mocowania do body i lampy.
W każdym razie zabawa w rozgryzanie CLS-a, i programowanie procesorów wydaje się zbędna; gdyby nie prawe zbocze Phottix'a sygnał powinien być czytelny, ewentualnie można go wyciągnąć układem 555.
Oczywiście najprostszym i najłatwiejszym rozwiązaniem dla mnie i dla innych potencjalnych użytkowników byłby Phottix
Problemem jest jednak układ U1 (dekoder) w odbiorniku Phottix, który nie posiada żadnych oznaczeń umożliwiających jego identyfikację
Gdyby udało się ustalić co to za scalak i znależć jego opis, może istnieje możliwość pobrania z niego sygnału, którego prawe zbocze opada szybciej niż z drugiej nóżki ?
Moduł radiowy zastosowany w urządzeniu to YHDZ-13A http://www.made-in-china.com/showroo...er-Series.html
Natomiast w ofercie producenta występują takie dekodery http://www.made-in-china.com/showroo...rd-Series.html
A może jakiś zamiennik?
Pewnie któryś z nich został użyty do budowy Phottix'a. Ja niestety mam poważny problem dotyczący „czytania ze zrozumiem” tekstów traktujących o elektronice i to w dodatku w „inglisz”
Ktoś się podejmie
EDIT
Wydaje mi się, że YHDZ-13A to oznaczenie na występujące wyłącznie na potrzeby Phottix, a handlowa nazwa tego modułu to RM1SGS
Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 11-05-2010 o 00:19
Skontaktuj się z nami