Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Niedzica

Domyślnie Niedzica

witam,
    dzisiaj trzy zdjęcia z Niedzicy. Trochę starawe bo z 2008 roku, ale o tyle "dziewicze", że do teraz "widział" je tylko twardy dysk. Wyprodukowane przy pomocy s5 z 35-70 2.8

1.

2.

3.

pozdrawiam serdecznie i zapraszam do komentowania

Domyślnie

PIEKNE KADRY........ale kolorki niepewne......jedynka i dwojka za zimno....za niebiesko!

Domyślnie

Greg77 przyznam szczerze, że ta uwaga odnośnie kolorów mnie totalnie zaskoczyła, bo te zdjęcia są lekko ocieplone w stosunku to tego co wylazło z puszki, natomiast bardzo dziękuję za sugestię

dorzucę jeszcze dwa zdjęcia w BW, nawiązując do "poprzednich" zdjątek, powiedzcie czy to BW takie straszne jest ??

4.

5.

Ostatnio edytowane przez look ; 21-04-2010 o 18:47

Domyślnie

Wspaniale te B&W!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez look Zobacz posta
    Greg77 przyznam szczerze, że ta uwaga odnośnie kolorów mnie totalnie zaskoczyła, bo te zdjęcia są lekko ocieplone w stosunku to tego co wylazło z puszki, natomiast bardzo dziękuję za sugestię
    nie zawsze WB z puszki staje na wysokości zadania, zgadzam się z Gregiem, dwójka przyniebieszczona - co do WB spójrz na trójkę inny balans jeżeli fotki robione były o tej samej porze powinny być podobne kolorystycznie to dowód na to że nie możesz ufać swojej puszce (chyba że zdjecie nr 3 pochodzi z innego dnia)
    co do samych fotek nr 1 i 3 kadrowo dają radę 2jka mz. jest kadrowana zbyt szeroko, przez co nie ma się na czym skupić

Domyślnie

harb zdjęcia były robione o tej samej porze i w tym samym dniu, ale światło się zmieniało przez chmury (tak mi się przynajmniej zdaje), ale ten balans sprawdzę, chociaż generalne porównanie z d700 mam takie, że fuji w tych samych okolicznościach robi zdjęcia "bardziej niebieskie" niż nikon

Greg77 dzięki za podniesienie na duchu co do tego BW

Domyślnie

Mnie najbardziej podoba się propozycja z jedynki. Kolory trochę nie z tego świata ale mnie to pasuje. Jedyne zastrzeżenia (chociaż aptekarzem nie jestem) - leci w lewo jak cholera. Jak mnie to razi, to znaczy, że musi być krzywo. Znam ten teren

Domyślnie

Dodam jeszcze. Przy dwójce odwróciłbym proporcje, a przy trójce, poszedł trochę w lewo na zaporze

Domyślnie

nothing...jasna cholera no masz całkowitą rację z tym "lataniem"...nie wiem czemu dopiero teraz to zauważyłem... dzięki za zwrócenie uwagi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez look Zobacz posta
    nothing...jasna cholera no masz całkowitą rację z tym "lataniem"...nie wiem czemu dopiero teraz to zauważyłem... dzięki za zwrócenie uwagi
    Do usług...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów