Witam,
Moje pierwsze do oceny. Proszę nie pojedźcie po mnie za ostro... no chyba, że jest aż tak źle
Pozdrawiam
Szukaj
Witam,
Moje pierwsze do oceny. Proszę nie pojedźcie po mnie za ostro... no chyba, że jest aż tak źle
Pozdrawiam
za duży śmietnik z tyłu a wystarczyło ciut przyciąć górę i lewą stronę
poza tym to kadr w stylu "stań tu a ja zrobię zdjęcie" czyli bardziej albumowy niż portretowy
Ot album po prostu. Dla postronnego widza nic tu nie ma interesującego. A i na pewno do obróbki będziesz musiał mocniej przysiąść prędzej czy później. Aktualne wersje obróbkowe niezbyt udane, chociaż widziałem o niebo tragiczniejsze.
Obróbka nr 2 straszna.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Ojjj
No nie spodziewałem się, że jest strasznie.
Może jakieś szczegóły: czego nie robić, czego unikać... Będę wdzięczny za konkrety
1. Kolor jest ok. Kadrowo zdjęcie do albumu. Ot fotka ze spaceru.
2. Obróbka leży. Twarz szara (wręcz czarno-biała) okulary zachowały resztkę koloru, na drewnianej barierce też resztka koloru. Takie pomieszanie z poplątaniem nie wygląda ciekawie. Ja bym był konsekwentny i zrobił BW. Taka desaturacja wygląda słabo.
3. Kadrowo za centralnie, nie podoba mi się tak mocno ucięty dół. Obróbkowo rozjaśniłbym trochę twarz bo jest zdecydowanie za ciemna.
Ćwicz, oglądaj, wyciągaj wnioski i będzie lepiej![]()
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Dzięki wielkie za wskazówki.
Z tymi kolorami faktycznie może być różnie z uwagi na fakt, że fotki wrzucam i obrabiam na laptopie.
Postaram się podciągnąć
Pozdrawiam
Faktycznie , jedynie 3 się w miarę broni...
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
Skontaktuj się z nami