Chciałbym sobie kupić obiektyw (stałke 50) i zastanawiam się nad Nikkor AF-S 50 mm f/1.4G lub Sigma 50 mm f/1.4 EX DG HSMa w pożniejszym czasie chciałbym dokupić sobie jeszcze stałke w zakresie 20 do 35 mm
Czy mógłby mi kotś doradzić..???
Szukaj
Chciałbym sobie kupić obiektyw (stałke 50) i zastanawiam się nad Nikkor AF-S 50 mm f/1.4G lub Sigma 50 mm f/1.4 EX DG HSMa w pożniejszym czasie chciałbym dokupić sobie jeszcze stałke w zakresie 20 do 35 mm
Czy mógłby mi kotś doradzić..???
Dużo osób uważa że nie warto pakować się w 50-tke, bo to taka dziwna ogniskowa. Ani to portretowe ani to klasyczna 50-tka (dx'we 35mm). Więc może warto zastanowić się nad 35mm/1.8G lub 85mm/1.8D?
Ogólnie to z precyzuj po co ci ten obiektyw... do czego chcesz go używać.
== Tylko spokój może nas uratować(...)!! ==
D70s + N18-70, N35/1.8G, Metz 48 af-1, Tamrac System 3 + dużo chęci, mniej talentu, jeszcze mniej czasu...
nikt nikogo nie zmusza, a ja mam i uzywam coraz czesciej, to szklo ma potencjal.
Co prawda czasami brakuje tych kilku mm i dlatego szukam tez 35 do kolekcji.
Problem nowych uzytkownikow luster polega na tym, iz widza, ze
Ci "profi" maja 50mm to i ja sobie kupie, zrobie super fotke, przeciez mam swiatlo 1.8
no i potem jest pelno na gieldzie (to akurat dobrze) z dopiskiem podpieta kilka razy.
D70s, kilka słoików i chęci do nauki
A co ten wątek robi w dziele testy ???
Rozumiem że test wytrzymałości dla tych co temat wałkowali setki razy...![]()
było setki razy!
o choćby podobne tematy które znalazłem w 15 sekund, a gdybyś sie wysilił to znalazłbyś więcej
kliknij 1
kliknij 2
kliknij 3
tutaj zadano takie pytanie klikni!!
a tu masz jeszcze liste stu podobnych tematów przeszukane kliknij
na koniec najważniejsze http://rozne_nikkory.ag.bocznica.org/
jestem nowy na forum więc go dopiero poznaje, ale widzę, że pełno tu profesorów Miodków (korian d70)...co do "strusia" to jak Cie nudzi ten post to poprostu go sobie daruj, a reszcie dziękuje za pomoc
Dzięki rycerz za linki...
Skontaktuj się z nami