Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: D3000- problem

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

chciałem uchwycić nocną oświetloną drogę. zdjęcia robiłem w różnych ustawieniach. Raz w automacie, raz w trybie nocnym. raz w trybie bez lampy ale za każdym razem było bez rezultatów

Domyślnie

Wskazany jest statyw i odpowiednio dłuższe czasy naświetlania. Jak nie masz doświadczenia to przełącz na tryb "P"
    ISO np. 1600 i popróbuj, oczywiście wszystko ze statywu. Ciężko jest na odległość wytłumaczyć jak powinieneś prawidłowo zrobić takie zdjęcie, niestety ale poczytaj trochę o ustawieniach P,S,A,M, ISO.

Pozdrawiam

Domyślnie

No tak, ale jak byś chciał zamrozić ruch /samochody/to jeszcze inna piłka. Pozostaje ci sporo do ćwiczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubus2 Zobacz posta
    chciałem uchwycić nocną oświetloną drogę. zdjęcia robiłem w różnych ustawieniach. Raz w automacie, raz w trybie nocnym. raz w trybie bez lampy ale za każdym razem było bez rezultatów
    ... i jeśli przy tym aparat trzymał w ręcach, to fotka nie miała prawa wyjść dobrze. W rękach utrzymasz ok. 1/60s (czasem 1/40s), jeśli masz antywstrząsa w obiektywie to może 1/10-1/6s...
    Statyw, panie kolego... albo co innego - byle nie w rękach.

A jak laik totalny jesteś, to za wymianę bagnetu się nie bierz - oddaj jakiemuś fachowcowi.
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Uprawnienia umieszczania postów