Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 106

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

To wszystko zalezy od tego jak jest ten mkv zakodowany (a konkretnie od bitrate i profilu). Kodeki uzywane w mkv i BD sa takie same, wiec to tylko kwestia kompresji. NA BD, z racji pojemnosci nosnika, z reguly bitrate jest wysoki, ale dobrze zrobione mkv wcale nie wyglada gorzej.
    Zreszta, mkv to tylko kontener, a w srodku moze siedziec cokolwiek.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    to wszystko zalezy od tego jak jest ten mkv zakodowany (a konkretnie od bitrate i profilu). Kodeki uzywane w mkv i bd sa takie same, wiec to tylko kwestia kompresji. Na bd, z racji pojemnosci nosnika, z reguly bitrate jest wysoki, ale dobrze zrobione mkv wcale nie wyglada gorzej.
    Zreszta, mkv to tylko kontener, a w srodku moze siedziec cokolwiek.
    tak ale sciagajac na darmo film 10gb mozna sie troszke zdenerwowac
    chyba wiesz ze czasami dane sa wyssane z palca
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

Tzn. jakie dane? Bitrate ciezko oszukac, jak jest odpowiednio duzy, to i niski profil da rade.

Widzialem tez film zrobiony w druga strone: 1080i/50, AC35.1 640kbit/s, rozmiar pliku 4.3GB (miescil sie na plycie DVD), format .m2ts. Sredni bitrate wideo ponizej 5 Mbit/s. Jakosc obrazu: zyletka, bez zadnych zastrzezen. No, ale kompresowal sie cala noc na profesjonalnych urzadzeniach emisyjnych.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Chodzilo mi o to ze ludzie nie pisza prawdy, nie raz masz podpisane super jakosc bla bla bla... A tu kinowka z kamery schowanej w gaciach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwiatek111 Zobacz posta
    Chodzilo mi o to ze ludzie nie pisza prawdy, nie raz masz podpisane super jakosc bla bla bla... A tu kinowka z kamery schowanej w gaciach
    Przy mkv jeszcze nigdy się z tym nie spotkałem. Sprawdza się kiedy będzie release i po sprawie. Poza tym chyba ciężko jest rozepchać taką kinówkę do 13GB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strus Zobacz posta
    przy mkv jeszcze nigdy się z tym nie spotkałem. Sprawdza się kiedy będzie release i po sprawie. Poza tym chyba ciężko jest rozepchać taką kinówkę do 13gb
    wlasnie mi sie trafila taka 9-cio gigowa kinowka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwiatek111 Zobacz posta
    wlasnie mi sie trafila taka 9-cio gigowa kinowka
    To napisz skargę do dystrybutora!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

teraz juz tylko ebay i orgyginaly
    nie mam czasu i checi na mkv

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów