Close

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 106

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Długo co prawda myślałem, ale zdecydowałem się ( za Waszą radą ) na LG BD 350V.
    Pytanie na koniec : zamawiać, czy może w międzyczasie coś ciekawszego się pojawiło w podobnych pieniądzach ?
    co Ci da odpowiedz? bedziesz znowu tak dlugo myslal to niedlugo nowy standard wejdzie

Domyślnie

dobrze, że o porady kulinarne kolega nie prosi bo by z głodu nam tu wzion i zeszedł
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    dobrze, że o porady kulinarne kolega nie prosi bo by z głodu nam tu wzion i zeszedł
    Na swoje szczęście na kulinariach nie znam się kompletnie ( jajecznica i woda na herbatę ).

No to co z tym Blue Ray ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    No to co z tym Blue Ray ?
    Podepnij kompa pod TV, odpal VideoLanem pliczek mkv, usiadz na kanapie i to co miales wydac na odtwarzacz BR przeznacz na piwko i pizze do filmu Ja tak zrobilem i nie mam na co narzekac. Jedna rzecz do kurzenia sie mniej

Domyślnie

Zamiast VideoLana mozna tez uzyc dowolnego innego odtwarzacza. Ja polecam Media Player Classic HomeCinema, bo korzysta z mocy obliczeniowej karty graficznej.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Ja polecam Media Player Classic HomeCinema, bo korzysta z mocy obliczeniowej karty graficznej.
    ...i mimo to daje gorsze efekty od VLC -->> http://www.forum.nikoniarze.pl/showp...6&postcount=31

Domyślnie

A bawiles sie shaderami w MPC? sharpen complex 2 + 16-235->0-255 i obraz od razu wyglada zupelnie inaczej A pzy tym zero obciazenia CPU, bo shadery liczy karta graficzna.

A co do gorszych efektow - VLC rozklada sie na bardziej skomplikowanym formatowaniu napisow, co jak dla mnie jest duza wada. Nie wiem, czy juz pokazywalem to porownanie:
    MPC + CCCP:

VLC:
    Ostatnio edytowane przez costi ; 28-06-2010 o 12:52
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

ja akurat mam podpiete ps3 i laptopa przez hdmi, jezeli ktos mysli ze mkv wyglada tak samo jak blue ray prosto z czytnika ps3 to jest w bledzie
    mozna powiedziec ze jakosc jest prawie taka sama ale np dla mnie prawie robi zbyt duza roznice
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

To wszystko zalezy od tego jak jest ten mkv zakodowany (a konkretnie od bitrate i profilu). Kodeki uzywane w mkv i BD sa takie same, wiec to tylko kwestia kompresji. NA BD, z racji pojemnosci nosnika, z reguly bitrate jest wysoki, ale dobrze zrobione mkv wcale nie wyglada gorzej.
    Zreszta, mkv to tylko kontener, a w srodku moze siedziec cokolwiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    to wszystko zalezy od tego jak jest ten mkv zakodowany (a konkretnie od bitrate i profilu). Kodeki uzywane w mkv i bd sa takie same, wiec to tylko kwestia kompresji. Na bd, z racji pojemnosci nosnika, z reguly bitrate jest wysoki, ale dobrze zrobione mkv wcale nie wyglada gorzej.
    Zreszta, mkv to tylko kontener, a w srodku moze siedziec cokolwiek.
    tak ale sciagajac na darmo film 10gb mozna sie troszke zdenerwowac
    chyba wiesz ze czasami dane sa wyssane z palca
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów