Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Ulica Mariacka

Domyślnie

O, cholera, tak miło to jeszcze nie było chyba w żadnym moim poście. A tuż po wykonaniu i obrobieniu zdjęcie (to będzie coś ok. sierpnia) wydawało mi się takie sobie i wrzuciłem je tylko na digarta, gdzie trafia wszystko, co robię, bez specjalnej selekcji.

Dziękuję wszystkim za komentarze. Co do obróbki - owszem, coś a'al HDR, ale nie do końca HDR. Najpierw wywołałem RAWa trzy razy (-2, o +2) i wrzuciłem do Photomatiksa. Świadomie zmasakrowałem zdjęcie dając wszystko na full. Później nadeszła pora na Photoshopa i tam nastąpiła korekcja lokalna (sporo) i konwersja BW (też w dużej mierze lokalnie). Może nie powinienem tego pisać, bo za użycie Photomatiksa wielu "znafcuf" od razu dyskwalifikuje zdjęcie i fotografa, ale w zasadzie zależy mi raczej na opiniach normalnych ludzi, a nie purystów, dla których złamanie jakiejkolwiek zasady jest niedopuszczalne. I to opiniach o efekcie finalnym, a nie użytych środkach.

Domyślnie

Obróbka nadała "smaczku" podoba się.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków/Jaworzno

Domyślnie

Świetnie zrobione.

Domyślnie

Bardzo, bardzo udany kadr, obróbka mz super, końcowy efekt - REWELACJA.

Domyślnie

Fajnie wyszło - sporo detali i dobre światełko
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

A mi wszystko psuje "ŻYWIEC"
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

To jest naprawdę dobry obrazek. A po tym co napisałeś odnośnie procesu powstawania to jest to dowód, że Photoszmatiksa można też wykorzystać w dobrym celu nie robiąc ze zdjęcia koszmaru. Zdjęcie nie jest odrealnione i przerysowane, ale ma to co powinno - całą masę detali, bardzo dobrą konwersję do b/w i całkiem niezły kadr.

woda
    Gość

Domyślnie

Dodatkowym atutem tego zdjecia (procz kadru i obrobki) sa dla mnie ludzie. Sprawiaja, ze zdjecie jest duzo, duzo ciekawsze.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów