Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: lodowy Loret...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    kulten
    Gość

Domyślnie

ok, zatem moja wersja. Starałem się by było naturalnie. Wyciągane z RAWa nadesłanego przez kolegę. Wołałem w Lightroomie 2 pliki pod mini panoramę. RAWy dość dobrze naświetlone więc od tej strony nie mam uwag. W LR imitując połówkę (klawisz M) dokontrastowałem na 100% niebo oraz rozjaśniłem dół na 100%. Oba pliki identycznie potrakowałem po czym wrzuciłem do PSa gdzie je połączyłem w Photomerge i złożyłem kwadrat. Dałem auto color i wymaskowałem efekt tam gdzie go nie chciałem czyli głównie pas drzew, budynek oraz kępy trawy. Potem W NIKu dałem bi-colors na kryciu 10% (moss nr 3) a potem jeszcze dałem Darken/Lighten center (też w NIKu) i zdjąłem ten ostatni efekt z lewego górnego. Na koniec wystemplowałem jedną kempę i wyostrzyłem Adamusową metodą. Obrabiane w aRGB. Aaa i jeszcze wyprostowałem choć z gięciem budynku już mi się bawić nie chciało . Efekt poniżej:

Domyślnie

czy to jest stary budynek ze tak to nazwe w krupe kolo krasnegostawu ?

troche za mocna i szalejaca obrobka , Marcin pokazal ze mozna delikatniej

Domyślnie

Sam nie wiem..... Zdjecia z cyklu cos mi nie lezy ale nie wiem co

Niby kadry mi pasuja ale tez nie do konca. Obrobka - jest w niej cos ciekawego ale w spokojniejszej tonacji tez ma to sens. Nie umiem sie kurczaki ustosunkowac

Domyślnie

teraz widzę jak zmasakrowałem tą fotkę...dziś już nie, ale w wolnej chwili postaram się zrobić coś w ten deseń, bo robi większe wrażenie!
    Dziękuję

Domyślnie

Przy obróbce Kultena zaakcentowałbym mocniej fakturę lodu - coś w kierunku jak w Twojej pierwotnej wersji.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów