Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Sigma SD15

yendash
    Gość

Domyślnie

Najlepiej poczytaj na forum dpreview Tam już się już żal wylewa. Większość liczyła że skoro aparat został schowany na tak długi czas do wejdzie z istotnymi zmianami, zaczynając od wielkości matrycy a na szybkości kończąc. Pożyjemy, zobaczymy. Mimo szumnych zapowiedzi mój sd14 robił na bateriach całe 150 zdjęć, dopóki mu się kolory na matrycy nie rozjechały. W czasach tak dużych zmian w technice ten aparat byłby fajny może .. 4 lata temu.
    Obrazowanie sigm - prawda. Ale oprócz tego kupa problemów z softem, zielonym zafarbem, plamami na wyższych czułościach i kolorem czerwonym. Ćwiczyłem to na sobie prawie dwa lata, sd14 i dp1.
    pozdrawiam

Domyślnie

Miałem doczynienia z SD14 no i mam sentyment do Foveona X3.
    Ciekaw jestem jednak ceny. Jeśli będzie przystępnie to kto wie czy do studia go sobie nie kupię?

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PanomeiK Zobacz posta
    Miałem doczynienia z SD14 no i mam sentyment do Foveona X3.
    Ciekaw jestem jednak ceny. Jeśli będzie przystępnie to kto wie czy do studia go sobie nie kupię?
    mówią że około 3500,-

wojteh
    Gość

Domyślnie

ja teraz mam SD10 i jak narazie jestem zadowolony z tego co pokazuje ta dziwna matryca - ostrość - ostrość - oczywiście nie jest to mój podstawowy aparat ale w specyficznych warunkach jest fajny

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    ja teraz mam SD10 i jak narazie jestem zadowolony z tego co pokazuje ta dziwna matryca - ostrość - ostrość - oczywiście nie jest to mój podstawowy aparat ale w specyficznych warunkach jest fajny

co to są te specyficzne warunki? poważnie pytam

wojteh
    Gość

Domyślnie

co prawda dopiero poznaję SD10 ale po prostu szukałem czegoś jako 2 aparat w zastępstwie S3Pro uszkodzonego w moim wypadku ... za niewielkie pieniądze udało mi się nabyć SD10 - obiektywy kitowe - są w wyprzedaży za grosze

uważam ze ten aparat :

1. kadry już docelowe - mała rozdzielczość i nie ma już co kropować
    2. światło - lubi - konstrukcja już leciwa
    3. idealny do szczegółów
    4. wg. mnie źle oddaje kolor czerwony

jeszcze się go uczę mam go dopiero kilka dni mam go z obiektywem 24-70/3,5-5,6. Trochę dziwnie obrazuje - inaczej niż nikon i zupełnie inaczej niż Fuji

lubię zdjęcia szczegółów i do tego będzie to body - muszę jeszcze do tego jakis jasny obiektyw nabyć ..

crop:
    Ostatnio edytowane przez wojteh ; 13-03-2010 o 22:42

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów