Ciekawie i pomyslowo z tym ledwo widocznym sloneczkem![]()
Szukaj
Ciekawie i pomyslowo z tym ledwo widocznym sloneczkem![]()
Ładna praca. Czekamy na więcej![]()
No źle nie jest, jest świetnie
Naprawdę ładnie wyszło Sigma 10-20 na FX się nie sprawdza buuu
Ostatnio edytowane przez marbed ; 19-02-2010 o 20:01
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
Bardzo dobra fotografia, faktycznie miejsce bardzo interesujące.
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
Dzięki - fajnie, że się spodobało![]()
swietne zdjecie
Pieknie. Zupelnie jak mistrz Kenna![]()
A ja bym najpierw wyprostował, to zdjęcie, potem przyciemnił niebo i dał dużą ramkę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Przeanalizowałem to zdjęcie pod kątem godności z zasadą trój-podziału. Niestety, zasada ta nie została tutaj zachowana, a nawet powiem więcej, została brutalnie złamana. Z moich skrupulatnych wyliczeń wynika, że zamiast podziału w wysokości 1/3 kadru, podział nastąpił w wysokości około 25,49%. Jednocześnie pokazanie w kadrze z lewej strony
końca tego niewielkiego w sumie lasku nie daje do końca przekonania, że mamy do czynienia z "samotnikami", gdyż ten "lasek" po lewej stronie też nie jest wiele większy. Zupełnie inne wrażenie byłoby, gdybyśmy myśleli, że po lewej stronie rozciąga się wielka puszcza. Wtedy tytuł "samotnicy" miałby uzasadnienie.
Również widok Słońca w centralnej części kadru (nie do końca w centralnej części, bo środek geometryczny Słońca znajduje się w wysokości 2,61% powyżej idealnego środka kadru) zaprzecza niejako tytułowi zdjęcia. Bo jacyż to samotnicy, skoro obok jest SŁOŃCE !!!
Do tego biel śniegu jest w kilku miejscach zaburzona ciemnymi elementami (choć być może to były plamki na moim ekranie).
Zresztą, cóż to za biel, która jest szara.
Podsumowując, można powiedzieć tak: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć ...
Skontaktuj się z nami