Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Samotnicy

Domyślnie

Ciekawie i pomyslowo z tym ledwo widocznym sloneczkem

Domyślnie

No źle nie jest, jest świetnie
    Naprawdę ładnie wyszło Sigma 10-20 na FX się nie sprawdza buuu
    Ostatnio edytowane przez marbed ; 19-02-2010 o 20:01
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Bardzo dobra fotografia, faktycznie miejsce bardzo interesujące.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Dzięki - fajnie, że się spodobało

Domyślnie

Pieknie. Zupelnie jak mistrz Kenna

Domyślnie

A ja bym najpierw wyprostował, to zdjęcie, potem przyciemnił niebo i dał dużą ramkę.

Pozdrawiam
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

Przeanalizowałem to zdjęcie pod kątem godności z zasadą trój-podziału. Niestety, zasada ta nie została tutaj zachowana, a nawet powiem więcej, została brutalnie złamana. Z moich skrupulatnych wyliczeń wynika, że zamiast podziału w wysokości 1/3 kadru, podział nastąpił w wysokości około 25,49%. Jednocześnie pokazanie w kadrze z lewej strony
    końca tego niewielkiego w sumie lasku nie daje do końca przekonania, że mamy do czynienia z "samotnikami", gdyż ten "lasek" po lewej stronie też nie jest wiele większy. Zupełnie inne wrażenie byłoby, gdybyśmy myśleli, że po lewej stronie rozciąga się wielka puszcza. Wtedy tytuł "samotnicy" miałby uzasadnienie.

Również widok Słońca w centralnej części kadru (nie do końca w centralnej części, bo środek geometryczny Słońca znajduje się w wysokości 2,61% powyżej idealnego środka kadru) zaprzecza niejako tytułowi zdjęcia. Bo jacyż to samotnicy, skoro obok jest SŁOŃCE !!!

Do tego biel śniegu jest w kilku miejscach zaburzona ciemnymi elementami (choć być może to były plamki na moim ekranie).
    Zresztą, cóż to za biel, która jest szara.

Podsumowując, można powiedzieć tak: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć ...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów